Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Nyt alkoi kuuleminen kongressitalon valtauksesta – poliisi puhui ”kotimaisesta terrorismista”

Lehtikuva

Yhdysvalloissa loppiaisen kongressitalon valtausta tutkiva edustajainhuoneen komitea on aloittanut ensimmäisen kuulemisensa tapahtumista.

Tänään on määrä kuulla neljää tapahtumissa mukana ollutta poliisivirkailijaa. Republikaanien edustajat boikotoivat istuntoa.

Ex-presidentti Donald Trumpia tukeneet mielenosoittajat tunkeutuivat kongressiin loppiaisena ja keskeyttivät käynnissä olleen istunnon. Tapahtumien aikana kuoli viisi ihmistä ja muun muassa 140 poliisia loukkaantui, kertoo New York Times.

Tapahtumiin liittyen on CNN:n mukaan asetettu syytteisiin jo yli 500 ihmistä.

CNN:n mukaan kuulemisessa on kuultu muun muassa poliisivirkailijaa Daniel Hogdesia, joka kutsui tammikuun hyökkäystä terrorismiksi.

– Kotimainen terrorismi tarkoittaa — muun muassa sitä, että hallituksen politiikkaan yritetään vaikuttaa pakon tai uhkailun kautta, hän sanoi.

Kongressitalon hyökkäyksen vuoksi edustajat joutuivat keskeyttämään istunnon, jossa oltaisiin vahvistettu demokraattien Joe Bidenin vaalivoitto.

Poliisivirkailija Aquilino A. Gonell kertoi taas pelänneensä kuolevansa iskun aikana ja sanoi olevansa pettynyt, että mellakoitsijat ovat pyrkineet vähättelemään väkivaltaa tapahtumien jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE