Politiikka

”Nyt asiasta on kiistattomia todisteita” – Arhinmäki vaatii hallitusta avaamaan silmänsä aseviennin ongelmille

Lehtikuva
Jemenissä käydään veristä sisällissotaa.
Lehtikuva
Jemenissä käydään veristä sisällissotaa.
Lehtikuva
Jemenissä käydään veristä sisällissotaa.

Norjalaislehti Verdens Gang julkaisi torstaina tiedon, että Patrian panssaroitua ajoneuvoa on käytetty todistettavasti Jemenin sodassa.

Kansanedustaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsen Paavo Arhinmäki (vas.) vaatii hallitusta avaamaan silmänsä Suomen asekaupan ongelmille. Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana aseviennin painopiste on siirtynyt nimenomaan Lähi-itään.

Arhinmäki huomauttaa, että Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat osallistuvat Jemenin veriseen sisällissotaan.

– Jemenin humanitaarista kriisiä voi verrata Syyriaan. Siitä huolimatta Suomen hallitus on antanut sotilastarvikkeiden vientilupia Arabiemiraatteihin.

Puolustusministeri ja ulkoministerit eivät ole ottaneet huolta todesta.

Arhinmäki on tehnyt asiasta tällä hallituskaudella jo kaksi kirjallista kysymystä, nostanut asian esille eduskuntakeskusteluissa ja yrittänyt herättää asiasta julkista keskustelua.

Hän arvostelee sitä, että puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ja ulkoministeri Timo Soini (sin.) eivät ole ottaneet huolta todesta.

– Nyt asiasta on kiistattomia todisteita, joten hallituksen on aika vihdoin avata silmänsä sille, miten suomalaisia sotilastarvikkeita käytetään Jemenin sisällissodassa. Vaikka olemme jo myöhässä, Suomen asevienti on nyt viimein saatava loppumaan Lähi-idän sotaa käyviin maihin ja ihmisoikeuksia polkeviin diktatuureihin, Arhinmäki vaatii.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat