Politiikka

”Nyt ei ole oikea aika tehdä politiikkaa” – Bernerin lausunto kummastuttaa sipsitehtaalla

Lehtikuva / Markku Ulander
Tehtaan sulkeminen veisi ainakin 250 työpaikkaa Ahvenanmaalta.
Lehtikuva / Markku Ulander
Tehtaan sulkeminen veisi ainakin 250 työpaikkaa Ahvenanmaalta.
Lehtikuva / Markku Ulander
Tehtaan sulkeminen veisi ainakin 250 työpaikkaa Ahvenanmaalta.

Elintarvikeyritys Orklan luottamushenkilöt vetoavat, että Ahvenanmaalla Taffel-sipsejä ja Oolannin pakastetuotteita valmistavaa tehdasta ei suljeta. Tehtaan tulevaisuus on vaakalaudalla yt-neuvotteluissa, jotka koskevat koko henkilöstöä.

Norjalainen Orkla-konserni on ilmoittanut arvioivansa tehdasverkostoaan. Uudelleenjärjestelyt uhkaavat sulkea Ahvenmaan tehtaan ja vievän ainakin 250 työpaikkaa maakunnasta.

Yt-neuvottelut venyvät jopa useilla kuukausilla, koska konserni etsii vielä keinoja säilyttää edes osan tehtaan toiminnasta Ahvenanmaalla.

– Tuotantolaitos on merkittävä koko Ahvenanmaan kannalta. Kuluttajat haluavat jatkossakin ostaa nämä tuotteet Suomessa valmistettuina. Tuotannon siirtäminen ulkomaille ei olisi kannattavaa, Suomen elintarviketyöläisten liiton luottamushenkilöt huomauttavat.

Kilpailukykysopimuksen hyväksymisellä ei ole merkitystä Ahvenanmaan tehtaan kannalta.

Ahvenanmaan asioista vastaava ministeri Anne Berner (kesk.) vieraili tehtaalla tiistaina. Hän totesi, että ”mikäli kilpailukykyä saadaan yhteiskuntasopimuksen kautta parannettua, sen todennäköisemmin työpaikkoja pystytään täällä pitämään”. Luottamushenkilöt ihmettelevät Bernerin lausuntoa.

– Kilpailukykysopimuksen hyväksymisellä ei ole merkitystä Ahvenanmaan tehtaan tulevaisuuden kannalta. Yksikkö ja sen koko tuotantoketju on toimiva ja kannattava. Ihmiset ovat Ahvenanmaalla huolissaan tehtaan ja työpaikkojen tulevaisuudesta. Nyt ei ole oikea aika tehdä politiikkaa, luottamushenkilöt ärähtävät.

Luottamushenkilöt pyytävät, että kuluttajat antaisivat tukensa työntekijöille ja perunantuottajille sekä vaikuttaisivat Orklan johtoon allekirjoittamalla vetoomuksen osoitteessa www.adressit.com/sips.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat