Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Nyt kiristyy ruuvi tes-neuvotteluissa – Aalto: ”Joudumme valitettavasti koventamaan otteitamme”

Lehtikuva / Markku Ulander

Teollisuusliitto kertoo lisäävänsä painostustoimiaan meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa. Liiton hallitus on perjantaina päättänyt jatkaa jo voimassa olevaa ylityökieltoa reilulla viikolla ja myös laajentaa sitä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Teollisuusliiton neuvottelut työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden kanssa ovat sujuneet hyvin takkuilevasti, liitto kertoo tiedotteessaan. Erityisongelmia neuvottelupöytään on tuonut työnantajaleirin poukkoileva ja epälooginen neuvottelutapa.

– Joudumme valitettavasti koventamaan otteitamme, kun Teknologiateollisuudella ei tunnun löytyvän todellisia neuvotteluhaluja – ei ainakaan sellaisia, joilla rakennettaisiin uusi sopimus. Tämä antaa tietenkin kovin ikävän kuvan työnantajien neuvottelukyvyistä ja -haluista, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Aalto pitää työnantajien nihkeyttä kummallisena myös sen vuoksi, että ”Teknologiateollisuuskin veisaa vähän väliä valitusvirttä, jossa teollisuudellemme povataan jos jonkinlaisia vaikeuksia”. Aallon mielestä tähän kuvaan sopisi paremmin rakentava eikä repivä tyyli.

Liitto julisti jo aiemmin Teollisuusliiton teknologiateollisuuden, pelti- ja teollisuuseristysalan sekä malmikaivosten sopimusaloja sekä puolustusministeriön työpaikkoja koskevan ylityökiellon kahdeksi viikoksi. Nyt ylityökieltoa siis jatketaan reilulla viikolla. Lisäksi ylityökielto laajenee siten, että mukaan tulee myös teknisen huollon ja kunnossapidon sopimusala.

Teollisuusliiton mukaan ylityökiellon piirissä on noin sata tuhatta työntekijää. Ylityökielto ei koske hätätyötä eikä töitä, jotka ovat välttämättömiä hengen ja terveyden turvaamisen kannalta.

Ylityökielto on voimassa 24.marraskuuta kello 24 saakka.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE