Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Nyt läikkyy piispoillakin totaalisesti yli, Hintikka: ”Tunnen suurta raivoa” – Jolkkonen: ”Tätä typeryyden muotoa en kykene ymmärtämään”

lehtikuva / roni lehti
Turun juutalaisen seurakunnan synagogaa oli sotkettu punaisella maalilla tänään Auschwitzin vapauttamisen 75. vuosipäivänä.

Tänään on uutisissa kerrottu laajasti, miten Turussa on töhritty synagogaa. Asian ovat tuominneet muun muassa poliitikot. Tänään illalla tapahtuneeseen puuttuvat muun muassa luterilaisen kirkon piispat, Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja Kuopion piispa  Jari Jolkkonen Twitterissä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Tällaisissa uutisissa kirkasotsainen ja naiivi haluni asettua tekijän asemaan ja yrittää ymmärtää häntä törmää rajoihin. Tätä typeryyden muotoa en kykene ymmärtämään. En löydä mitään uskottavaa vastausta kysymykseen, miksi. #antisemitismi #Auschwitz75, Jolkkonen kirjoittaa.

– Aamulla twiitatessani asettelin sanani kovin hillitysti. Illalla, lukiessani uutisia Turun synagogan tuhrimisesta, tunnen suurta raivoa. Tällainen kuvottava ja alhainen teko ei ole millään tavalla perusteltua. Ei tänään. Ei koskaan. Ei koskaan enää. #vainojenuhrienmuistopäivä, päivittää puolestaan Espoon piispa Kaisamari Hintikka.

Tänään on Auschwitzin vapauttamisen 75. vuosipäivä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE