Kotimaa

Nyt myös Kemianteollisuus ja TEAM neuvottelutulokseen – 3,2 % palkankorotukset kahdelta vuodelta

Timo Sparf
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n puheenjohtaja Heli Puura katsoo, että palkankorotukset turvaavat ostovoiman.
Timo Sparf
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n puheenjohtaja Heli Puura katsoo, että palkankorotukset turvaavat ostovoiman.
Timo Sparf
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n puheenjohtaja Heli Puura katsoo, että palkankorotukset turvaavat ostovoiman.
Kemianteollisuus ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ovat 30.10.2017 saavuttaneet neuvottelutulokset peruskemian-, muovi- ja tuoteteollisuuden sekä öljy-, maakaasu-ja petrokemian teollisuuden työntekijöiden työehtosopimuksista.
Sopimuksien voimaantulo edellyttää liittojen hallintojen hyväksyntää.

Neuvottelutulos on tehty ajanjaksolle 1.12.2017−31.10.2020, ja se sisältää sekä tekstimuutoksia että palkkaratkaisun kahdelle vuodelle. Sopimuksen viimeiset 11 kuukautta ovat irtisanottavissa, jos osapuolet eivät syyskuussa 2019 pääse sopimuksen viimeisen 11 kuukauden toteuttamisesta.

Palkkaratkaisu pitää sisällään paikallisesti sopimalla toteutettavat 1,6 % palkankorotukset sekä vuosille 2018 että 2019. Mikäli paikallista ratkaisua ei synny, palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia liittojen sopimalla tavalla.

Ensimmäisen kerran palkkoja korotetaan 1.2.2018 ja toisen kerran 1.2.2019. Sopimuskauden viimeisen 11 kuukauden kustannusvaikutus neuvotellaan syyskuun 2019 loppuun mennessä. Palkankorotusten toteuttaminen paikallisesti ja niiden jaksotukset tukevat nykyennusteiden mukaan kemianteollisuuden kustannuskilpailukykyä Suomessa.

– Nyt saatu neuvottelutulos on osoitus liittokierroksen toimivuudesta. Pystyimme sovittamaan yhteen paikallisen sopimisen lisäämisen ja työehtosopimuksen kehittämisen sekä kustannuskilpailukyvyn, sanoo Kemianteollisuus ry:n Työelämäasioista vastaaja johtaja Jyrki Hollmén tiedotteessa.

– Neuvottelutuloksessa myönteistä on se, että palkkoja korotetaan ostovoimaa turvaavalla tavalla ja tekstikysymyksiin tulee joitain parannuksia, sanoo TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n puheenjohtaja Heli Puura.

Kemianteollisuuden ja TEAMin nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa 30.11.2017 saakka. Nyt saavutettu neuvottelutulos koskee yli 12 000 työntekijää.

Aiemmin 30.10. maanantaina Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat päässeet neuvottelutulokseen uudesta työehtosopimuksesta.

Sielläkin ensisijaisesti palkankorotuksista neuvotellaan paikallisesti. Jos paikallista ratkaisua ei synny, palkat nousevat kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia liittojen sopimalla tavalla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat