Politiikka

”Nyt ne tekstit ja rahat oli poistettu sieltä” – Satu Taavitsainen älähtää hallituspuolueiden kansanedustajien toimista

Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Satu Taavitsainen.
Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Satu Taavitsainen.
Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Satu Taavitsainen.

Kansanedustaja, Työttömien Valtakunnallisen yhteistoimintajärjestön TVY:n puheenjohtaja Satu Taavitsainen kommentoi Facebookissa hallituksen päätöstä olla tänä vuonna jakamatta ruoka-apua jakaville yhdistyksille tukea.

Vuosina 2016 ja 2017 eduskunta on osoittanut miljoona euroa ruoka-apua jakaville järjestöille. Tänä vuonna hallituspuolueet eivät äänestäneet esityksen puolesta. Päätös on nimetty ”hallituksen joululahjaksi leipäjonoille”.

– Poissa hallituksen silmistä, poissa mielestä. Aiemmin valtiovarainvaliokunnan mietinnössä mainittiin erikseen leipäjonoista. Nyt ne tekstit ja rahat oli poistettu sieltä. Kylmää ja sydämetöntä, Satu Taavitsainen päivittää.

Asia on puhuttanut paljon.

Hallituspuolueiden toimia ankarasti kritisoinut KD:n kansanedustaja Antero Laukkanen ja perussuomalaiset syyllistyvät sinisten ryhmäpuheenjohtaja Simon Elon mielestä kylmään politikointiin väittäessään, että hallitus vei rahat leipäjonoilta.

– Jaettava ruoka-apu tulee kaupoilta, ei hallitukselta. Kummallista, että eduskunnan köyhyysryhmän varapuheenjohtaja Laukkanen ei tunne tätä yksityiskohtaa, Elo tiedottaa.

– Viime vuonna eduskunta myönsi tukea ylimääräisen miljoonan mm. ruokajakelun kylmäkuljetusketjun turvaamiseksi ja muihin ruoan jakelua helpottaviin asioihin, ei ruokaan. Isoilla ruoka-avun toimijoilla pitäisi olla nyt varustelu paremmalla tasolla, hän jatkaa.

– Tavoitteena, että työttömille töitä ja sitä myötä lyhemmät leipäjonot. Mutta niin kauan kuin jonoja on, niitä kyllä myös tuetaan, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen puolestaan sanoo Twitterissä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki kuittaa välittömästi Kaikkoselle:

– Miksi Kaikkonen yrität spinnata? Tuossa linkissä kerrotaan, miten vuosi sitten eduskunnan päättämät rahat jaettiin. Eilen eduskunnan enemmistö, mukana sinäkin, äänesti, ettei ensi vuonna tällaisia rahoja jaeta. Eli ensi vuonna jonoja ei enää tueta, Arhinmäki päivittää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat