Politiikka

”Nyt olisi järkevää ottaa maan paras osaaminen käyttöön” – Sd-kansanedustaja ehdottaa työministereistä koostuvaa yhteistä neuvottelupöytää

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen ehdottaa työministereistä koostuvan yhteisen neuvottelupöydän koollekutsumista.

– Hallituksen aktiivimalli on aiheuttanut työttömien keskuuteen kaaosmaisen tunnelman eikä hallituksella ole mitään käsitystä edes siitä, miten vuodenvaihteessa voimaantullutta aktiivimallia pitää soveltaa, hän toteaa.

Mäkisalo-Ropposen mielestä nyt olisi järkevää ottaa maan paras osaaminen käyttöön ja kutsua entisistä työministereistä koostuva yhteinen neuvottelupöytä koolle tekemään eduskunnan ja presidentinkin peräänkuuluttamat muutokset työttömyysturvan aktiivimalliin.

– Esimerkiksi SDP:n kaksi edellistä työministeriä Tarja Filatov ja Lauri Ihalainen ovat viimeisten viikkojen aikana esittäneet yhteensä 17 erilaista ehdotusta, jolla aktiivimallin pahimmat epäkohdat voitaisiin muuttaa palkitsevaksi työvoimapolitiikaksi, Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Hän kertaa, että keskeisimmät asiat näissä ehdotuksissa pureutuvat työttömäksi jääneiden ihmisten osaamisen parantamiseen, kolmannen sektorin sekä talkootyön parempaan hyödyntämiseen, työttömyystuvan joustavaan käyttämiseen työllistymissetelinä sekä työvoimatoimistojen resurssien sekä palvelujen lisäämiseen.

– Kun työttömyys on tavalla tai toisella jokaisen hallituksen pöydällä, niin olisi se kai järkevää käydä kaikkien puolueiden ideat lävitse ja katsoa voitaisiinko yhdessä löytää työttömiä ihmisiä inhimillisemmin ja oikeudenmukaisemmin kohteleva työttömyysturvan uudistus.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat