Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Nyt on aika lopettaa alan keinotekoinen hengittäminen” – Demarinuorten puheenjohtaja vaatii turpeen käytön lopettamista vuosikymmenen loppuun mennessä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Pinja Perholehto

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto katsoo, että turpeesta olisi perusteltua luopua viimeistään vuoteen 2029 mennessä, jolloin myös kivihiilen käytöstä luovutaan. Eduskunta käsittelee tänään kahta turpeen energiakäyttöä koskevaa kansalaisaloitetta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Perholehdon mukaan ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa on kyettävä katsomaan pitkälle ja ennakoimaan.

”Nyt tulee sopia selkeästi, milloin turpeenpoltto loppuu. Kun turvealan alasajo tehdään hallitusti, kykenee elinkeinoelämä suunnittelemaan uusia investointeja ja samalla myös työntekijöiden aseman turvaaminen muutoksessa paranee. Herran haltuun markkinoilla on aina huonompi vaihtoehto kuin hillitty alasajo”, Perholehto sanoo.

”Keskustelu turpeen uusiutuvuudesta on täysin absurdi.”

Perholehto muistuttaa, että ilmastopaneeli IPCC luokittelee turpeen päästöt fossiilisten polttoaineiden kanssa samaan luokkaan.

”Turpeen polttaminen on huono vaihtoehto ilmastolle, eikä se olisi ilman verotukia edes kilpailukykyistä liiketoimintaa. Keskustelu turpeen uusiutuvuudesta on täysin absurdi. Uusiutuvaa pintaturvetta ei voi käyttää useampaan tuhanteen vuoteen energian tuotannossa ja energiaturpeen keräämiseksi täytyy aina avata uusia turvekenttiä. Nyt on aika lopettaa alan keinotekoinen hengittäminen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE