Kolumnit

Nyt on nähty miten heidän puolueensa köyhää kansaa ”kurmoottaa”

Me Satakunnassa olemme saaneet juhlia merkittäviä vuosipäiviä, menneellä viikolla. Eetu Salinin, merkittävän vaikuttajan, syntymän 150 vuotispäivää vietimme Porin kaupungintalon valtuustosalissa.

Eetu oli puolueen, Satakunnan ja Porin agitaattori. Hän oli merkittävällä tavalla vaikuttamassa Forssan kokouksen ohjelman laadinnassa ja ideoi tuleville vuosikymmenille hyvinvointimme perustan. Forssan ohjelman toteutuksessa ovat useiden vuosikymmenien aikana toimineet SDP:n vahvat ja määrätietoiset toverit.

KSR:n Eetu Salinin rahaston tuella julkaistiin Pertti Rajalan kirjoittama kirja, joka kertoo Eetun elämästä ja sisältää näköispainoksen Eetun runokirjasta ”Tyrmässä 1”.

Uusi Aika on meidän Satakuntalaisten sosialidemokraattien vaalima aviisi. Lehden 110 vuoden ikää juhlistimme juhlanumeron ilmestymisen myötä. Lehden toivomme pitkään elävän ja välittävän lukijoilleen sosialidemokraattista sanomaa, kirjoittavan politiikasta ja ihmisten elämän asioista ja tapahtumista.ä

Satakunnan sosialidemokraattinen Piiri juhli myöskin 110 vuotista taivaltaan Porin Raatihuoneella pidettävällä juhlakokouksella ja seminaarilla. Juhlassa kuulimme katsauksen, tämän merkittävän piirijärjestömme toiminnasta eri vuosikymmenillä.  Myös Ruotsista oli Gävlen sosialidemokraattien tervehdystä tuomassa suomiystävämme Voitto Visuri puolisoineen.

Tällä hetkellä on senkaltaiset tunnot, että Eetu Salineja tarvitaan. Vahvoja vaikuttajia työpaikoille, neuvottelupöytiin ja agitaatiopuheita pitämään. Vappu on ihan lähellä ja meidän tulee kaikkien olla äänessä ja ilmoittaa mikä on meidän kantamme, nykyhallituksen toimenpiteistä. Vähäväkisten ja torpparien puolesta Eetukin puhui. Aivan liian nuorena hän kuoli, mutta aate elää.

Kaikki uhrataan tällä hetkellä rahan alttarille ja rikkaat vaan saavat nauttia leveästä elämästä. Ei olisi uskonut että kepulaisetkin ovat unohtaneet kaikki Kekkosen ajan keinot, kun hän työttömyyttä ryhtyi torjumaan. Alkiolaisuudesta nyt puhettakaan. Persut lupasivat kaikkea hyvää ja nyt on nähty miten heidän puolueensa köyhää kansaa ”kurmoottaa”. Kokoomuslaiset vaalipuheissaan ilmoittivat olevansa työväenpuolue, mutta suurpääoma heitä tällä hetkellä kiinnostaa ja heitä myös ohjailee.

Nyt kaikki panokset kunnallisvaalityöhön. Tulokselliseen tavoitteeseen pääsemiseen, tarvitaan yhteistyötä, lujaa yrittämistä ja tahtotilaa. Sote ja aluehallinnon uudistus voi muuttaa kuntien asemaa vielä ahtaammalle, kuin tällä hetkellä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat