Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Nyt puhuu Antti Kurvinen: ”Oli parasta kertoa ensin järjestöille itselleen ja kulttuuriammattilaisille itselleen”

Lehtikuva

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) puolusti toimintaansa rahapelitoiminnan edunsaajien rahoitusleikkauksien julkistamisessa keskustan torstai-iltana Facebookissa lähettämässä K-Studio-ohjelmassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pääministeri Sanna Marin (sd.) moitti aiemmin päivällä Kurvisen toimintaa. Marin olisi toivonut, ettei Kurvinen olisi pitänyt tiistaina tiedotustilaisuutta rahoitusleikkauksista, joita oli määrä käsitellä edelleen hallitusviisikon kesken. Marinin mukaan tiedotustilaisuuden jälkeen käyty keskustelu on erittäin vahingollista ja se on aiheuttanut tarpeetonta huolta ja suuttumusta kulttuurikentässä.

Kurvinen sanoi K-Studiossa ihmettelevänsä pääministerin kommentteja. Hänen mielestään oli parempi kertoa leikkauksista itse sen sijaan, että opposition kansanedustajat olisivat päässeet kertomaan asiasta. Kurvisen mukaan eduskunnan valtiovarainvaliokunnalta oli tullut tietopyyntö leikkauksista, joten tiedot olisi pitänyt joka tapauksessa julkistaa.

-  Oli parasta kertoa ensin järjestöille itselleen ja kulttuuriammattilaisille itselleen, kuka menettää kuinkin paljon ja millaiset leikkaukset oli tulossa, Kurvinen sanoi.

-  Mielestäni oli korrektia kertoa kaikki asiat kerralla eikä niin, että ne tulevat monen kanavan kautta, mutta ilmeisesti pääministeri olisi pitänyt parempana jotakin muuta menettelytapaa. Mielestäni tämä oli ainut kestävä ja järkevä tapa, Kurvinen summasi.

Kurviselta kysyttiin K-Studion lähetyksessä, millaiset hänen välinsä ovat pääministeri Marinin kanssa.

-  Politiikan työvälit, sanotaan näin, Kurvinen vastasi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE