Politiikka

Nyt puhuu perussuomalaisista skandaalinkäryisesti häipynyt vaikuttaja: ”Teemme sitä, minkä vanhastaan jo osaamme”

Demokraatti
Demokraatti
Demokraatti

Helsingin ja Uudenmaan Sinisten piirijärjestö perustettiin torstaina Espoon valtuustotalolla.

Piirijärjestön puheenjohtajaksi valittiin Kirkkonummen kunnanvaltuutettu Pekka M. Sinisalo, joka toimi aiemmin Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtajana.

”Uuden piirijärjestön perustamisen myötä keskitymme luomaan kuntiin uusia paikallisyhdistyksiä ja valtuustoryhmiä. Teemme sitä, minkä vanhastaan jo osaamme”, Sinisalo sanoo.

Sinisalon liittyminen sinisiin oli skandaalinkäryinen. Sinisalo perusteli päätöstään sillä, että hänen poliittinen kotinsa hajosi kesäkuussa Jyväskylän puoluekokouksessa.

– En enää tunnista perussuomalaisia siksi liikkeeksi, johon aikanani liityin ja jonka eteen olen tehnyt töitä liki 15 vuotta. Puolueesta on tullut yhden asian liike.

Hän sanoi, että ”toisen poliittisen ryhmän sanoma on lähempänä sitä, johon olen sitoutunut”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi loikkausuutiseen happamasti.

”Kuten olen ennenkin sanonut, jokaisella on oikeus valita poliittinen viiteryhmänsä. Kieroilua ja epärehellisyyttä on kuitenkin vaikea ymmärtää. Sinisalo on kesän ja syksyn ajan vakuutellut kyllästymiseen asti uskollisuuttaan minulle ja puoluesihteerille, uusimaalaisille perussuomalaisille sekä kirkkonummelaisille valtuustotovereilleen. Mitään arvopohjaongelmia ei ole noussut esiin.”

Halla-aho julkaisi päivityksessään myös kuvakaappauksia viesteistä, joita hän kertoi vaihtaneensa Sinisalon kanssa.

”Lähestyin Sinisaloa siinä idealistisessa hengessä, että harva normaali ihminen kehtaa valehdella päin naamaa. Jäämme nyt sitten mielenkiinnolla katselemaan, millaisen roolin hän uudessa viiteryhmässään löytää.”

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on joka tapauksessa tyytyväinen.

”Olen iloinen, että omassa vaalipiirissäni on nyt piirijärjestö. Olen varma, että saamme seuraavissa eduskuntavaaleissa kansanedustajia. Vuoden loppuun mennessä kaikki piirijärjestöt on perustettu.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat