Politiikka

Nyt puhuu Väyrynen: ”Meneillään on laiton kaappausyritys”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

– Eilen Kansalaispuolueesta julkisuuteen tulleisiin outoihin uutisiin on luonnollinen selitys: on meneillään puolueen kaappausyritys, Paavo Väyrynen kirjoittaa pitkässä blogikirjoituksessaan.

Hän nimeää myös ”koplan”.

– Sitä näyttää johtavan viime heinäkuussa jäseneksi liittynyt ja varapuheenjohtajaksi nostettu Piia Kattelus. Keulakuvaksi ja likaisen työn tekijäksi on joutunut puheenjohtaja Sami Kilpeläinen. Koplan kolmas on hallituksen jäsen Tuula Komsi.

Kansalaispuolue hajosi eilen kilpaileviin leirihin. Se ilmoitti, että Väyrynen on erotettu puolueesta. Siitä lähtien puolueen leireistä on sinkoillut julkisuuteen syytöksiä puolueen ja toiseen. Nyt on Väyrysen vuoro.

Väyrynen syyttää Kilpeläistä ja Kattelusta kirjoituksessaan monista asioista. Hänen mukaansa Kattelus, Kilpeläinen ja Komsi pyrkivät muuttamaan Kansalaispuolueen perusluonteen nykyisten sääntöjen vastaiseksi.

– Ainutlaatuisesta suoraan demokratiaan perustuvasta parlamenttipuolueesta pyritään tekemään tavallinen puolue muiden joukkoon.

– Tämän vuoksi Kattelus ja Kilpeläinen pyrkivät järjestämään puolueen tämänvuotisen vuosikokouksen siten, että heidät valittaisiin puolueen johtoon vuodeksi eteenpäin eli eduskuntavaaleihin saakka. Tällä he pyrkivät siis estämään minun paluuni puolueen johtoon siinä vaiheessa kun tulen eduskuntaan. Kansalaispuolue ei tällöin toimisikaan sääntöjensä mukaisena parlamenttipuolueena, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan häntä kohtaan esitetyt puolueen talouteen liittyvät syytökset ovat ”järjettömiä”. Hänen mukaansa selvitettävää on sen sijaan Katteluksella ja Kilpeläisellä itsellään.

Väyrysen mielestä hänellä on puolueelta ”huomattavat kiistattomat saatavat”.

Väyrysen mukaan mitään laitonta ei Kansalaispuolueen talouden suhteen ole tapahtunut.

– Valitsijayhdistys jättää vaalirahoitusilmoituksen määräaikaan mennessä.

Väyrysen mukaan eilen tehdyt erottamispäätökset, eli siis muun muassa hänen erottamisensa, ovat laittomia.

– Eilen esittämillään järjettömillä syytöksillä Kattelus, Kilpeläinen ja Komsi pyrkivät siirtämään huomion sivuun omaan toimintaansa liittyneistä räikeistä laittomuuksista. Pakoon he eivät kuitenkaan niitä pääse. Helsingin käräjäoikeus saa pian käsiteltäväkseen uusia moitekanteita. Harkitsen myös mahdollisuutta saattaa heidät rikosoikeudelliseen ja vahingonkorvausvastuuseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat