Politiikka

Nyt riittää vaativuutta valtion tarjoamassa työpaikassa! – ”Tarkoitus mahdollistaa osaltaan 3 miljardin kustannusten kasvun aleneminen”

Valtio-omisteinen Sotedigi Oy hakee toimitusjohtajaa. SoteDigi Oy on syksyllä 2017 perustettu osakeyhtiö ja sen tehtävänä on kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisia digitaalisia ratkaisuja kuten asiakas- ja potilastietojärjestelmä- ratkaisuja.

Julkisen keskustelun perusteella tehtävässä riittää haasteita. Iso kysymys on ollut, miten digitaaliset ratkaisut saadaan kuntoon hallituksen kaavailemassa jättimäisessä sote-myllerryksessä.

Rekrytointi-ilmoituksen mukaan ”SoteDigi Oy:n on vuoden 2029 mennessä tarkoitus mahdollistaa osaltaan 3 miljardin kustannusten kasvun aleneminen ja saavuttaa sen kehittämien uusien palveluiden ja toimintamallien avulla vuoden 2025 loppuun mennessä noin 1 miljardin euron kumulatiivinen säästö sote-kustannuksissa yhteiskunnallisena hyötynä ja vuoden 2029 loppuun mennessä noin 2 miljardin euron kumulatiivinen kustannussäästö”.

SoteDigi Oy on syksyllä 2017 perustettu osakeyhtiö. Yhtiö on aluksi valtio-omisteinen, mutta sen yhtiön osakkeiden enemmistö on tarkoitus siirtää maakunnille viimeistään maakuntauudistuksen voimaantullessa 1.1.2020.

Tiedotteen mukaan yhtiön toiminnan painopisteenä on sote-toimialan kehittämishankkeiden ja hankintojen toteuttaminen ja digitaalisten sote-palvelujen järjestäminen asiakkaille. Yhtiö toimii tiiviissä yhteistyössä tulevien maakuntien ja muiden toimijoiden kanssa.

Toimitusjohtaja vastaa perustetun SoteDigi Oy:n toiminnan käynnistämisestä ja toimintamallin luomisesta sekä johtaa yhtiön toimintaa hallituksen hyväksymien strategisten linjausten mukaisesti. Toimitusjohtaja vastaa johtoryhmän palkkaamisesta, toimintaprosessien luomisesta.

Toimitusjohtajan tehtävänä on mahdollisimman pian saada uudet yhteiset tietojärjestelmät ja digitaaliset ratkaisut maakuntien sote-ympäristöön. Näin mahdollistuisi tietojen liikkuminen eri sote-toimijoiden välillä, mukaan lukien yksityiset palveluntuottajat.

”Digitaalisten palveluiden kehittäminen on toimenkuvan ydin, jolla mahdollistetaan merkittävät säästöt sote-toiminnoissa”, tiedotteessa todetaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat