Talous

Nyt se on saletti: SAK muuttaa Metallitalosta tien toiselle puolelle

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SAK pysyy vielä kevääseen asti Metallitalossa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SAK pysyy vielä kevääseen asti Metallitalossa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SAK pysyy vielä kevääseen asti Metallitalossa.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK myy nykyiset toimitilansa Teollisuusliitolle 8,3 miljoonalla eurolla ja ostaa uudet toimitilat Teollisuusalojen ammattiliitto Teamilta 6,3 miljoonalla eurolla.

SAK:n uudet toimitilat sijaitsevat Hakaniemessä osoitteessa Pitkänsillanranta 3. Keskustoimiston henkilökunta muuttaa uusiin tiloihin ensi kevään aikana.

Teollisuusliitto ja Teollisuusalojen ammattiliitto ovat SAK:n jäsenliittoja. Teollisuusliitto (entinen Metalliliitto), TEAM ja SAK:lainen Puuliitto yhdistyvät virallisesti vuoden vaihteessa Teollisuusliitoksi.

Toimitilajärjestelyjen jälkeen kaikki Teollisuusliiton ja sen työttömyyskassan Helsingin toiminnot keskitetään saman katon alle Metallitaloon.

SAK:n keskustoimisto on ollut nykyisessä osoitteessa Metallitalossa 1960-luvun lopulta.

Halaumme toimitilat, jotka tukevat modernimpaa työn tekemisen tapaa.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta paljasti jo viime viikolla Demokraatin haastattelussa, että palkansaajakeskusjärjestö on jo tiiviisti muuttopuuhissa. Yhtenä syynä muuttoon on henkilökunnan organisointi uusiksi. Vuoden 2016 alussa SAK:ssa oli 96 ihmistä töissä. Nyt on 70.

Elorannan mukaan kun tehtävät muuttuvat ja väki vähenee, mahdutaan jatkamaan pienemmillä neliöillä kuin nykytiloissa.

– Jäsenliitot arvioivat, että emme tarvitse enää niin paljon resursseja. Meidän jäsenmaksua leikattiin vajaa 20 prosenttia, Eloranta totesi Demokraatin haastattelussa.

Hän viittasi jäsenliittojen keskusjärjestölle maksamaan vuotuiseen jäsenmaksuun.

– Haluamme sellaiset toimitilat, jotka tukevat modernimpaa työn tekemisen tapaa. Sellaista, jossa asiantuntijat entistä enemmän tekevät yhdessä töitä. Osasto tai tiimi tai oman henkilökohtaisen tekemisen siilot eivät ole esteenä tälle, Eloranta määritteli.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat