Politiikka

Nyt se varmaa: Ylen toimitusjohtaja jättää tuulisen paikkansa – uudelle paikka heti auki

Lehtikuva
Ylen eroava toimitusjohtaja Lauri Kivinen.
Lehtikuva
Ylen eroava toimitusjohtaja Lauri Kivinen.
Lehtikuva
Ylen eroava toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen on ilmoittanut, että hän jättää tehtävänsä vuoden 2018 loppuun mennessä. Kivinen siirtyy yksityisen sektorin palvelukseen. Kivinen on ollut Yleisradion toimitusjohtaja vuodesta 2010. Hänen edeltäjänsä oli ex-demari,ex-kansanedustaja, nykyinen toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Ylen hallitus käynnistää haun Kivisen seuraajan valitsemiseksi välittömästi, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

– Yleisradio on upea ja tärkeä mediayhtiö, joka on hyvin tiiviisti läsnä kaikkien suomalaisten elämässä. Ylen tehtävä demokratian ja sivistyksen ylläpitäjänä korostuu, kun tiedonvälitys muuttuu yhä nopeammin. On ollut etuoikeus saada johtaa yhtiötä muutoksessa kahdeksan vuoden ajan. Yle on hyvässä kunnossa, joten on sopiva aika siirtää vetovastuu eteenpäin, sanoo Kivinen.

Kivinen kertoo uusista tehtävistään myöhemmin keväällä. Hänen mielestään tärkeimmät tällä vuosikymmenellä Ylessä toteutetut uudistukset liittyvät lainsäädäntöön ja digitaalisuuteen.

– Laajan yhteiskunnallisen keskustelun kautta on saatu voimaan lainsäädäntö, joka luo Ylelle vakaan näkymän tulevaisuuteen ja myös varmistaa yhtiön asianmukaisen tehtävän, hallinnon ja valvonnan, Kivinen toteaa.

Kivisen mielestä Ylellä on sopiva etukeno digitaalisessa tiedonvälityksessä. Samalla teknisten muutosten tahdin on oltava sellainen, että siinä kaikki pysyvät mukana.

– Yle on edistänyt voimakkaasti Suomen digitalisoitumista niin tekniikan, palveluiden muotoilun kuin sisällöllisten innovaatioiden kautta. Tämä on ollut mahdollista vain innokkaiden ja tehtäväämme intohimoisesti suhtautuvien huippuammattilaisten ansiosta, sanoo toimitusjohtaja Lauri Kivinen, Ylen tiedotteessa.

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson sanoo Kivisen seuraajan haun käynnistyvän välittömästi.

– Lauri Kivinen on erittäin merkittävällä tavalla myötävaikuttanut siihen, että Yle kuuluu EBU:n tekemän arvion mukaan julkisen palvelun mediayhtiöiden Euroopan kärkeen vastatessaan digitalisaation aiheuttamiin haasteisiin. Haluan lämpimästi kiittää Lauri Kivistä hänen vaikuttavasta työstään.

– Sekä kulttuurin että teknologian murroksen hallinta edellyttää laaja-alaista osaamista ja hyvää johtamistaitoa. Uskon, että Ylen vahva brändi houkuttelee parhaat osaajat mukaan hakuprosessiin,  Thomas Wilhelmsson sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat