Politiikka

Nyt se varmistui: äitien työnantajille 2500€ kertakorvauksena

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen vanhemmuudenkulujen tasaamiseksi 2 500 euron kertakorvauksella äidin työnantajalle. Uudistus tulee voimaan 1.4.2017.

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander sanoo, että tehty uudistus on kulujen tasausurakassa iso edistysaskel oikeaan suuntaan.

– Olemme liittona rummuttaneet johdonmukaisesti sitä, että lapset ovat koko kansakunnan rikkaus. Tästä syystä viulujen maksattaminen äitien työantajilla ei ole taloudellisesti järkevää, koska se jarruttaa naisvaltaisten firmojen kasvua ja synnytysikäisten nuorten naisten työllistymistä pysyviin työsuhteisiin.

Uuden lain mukaan korvauksen saajia ovat kaikki työnantajat, jotka maksavat esimerkiksi työsopimuksen tai työ- taikka virkaehtosopimuksen perusteella palkkaa vähintään yhdeltä kuukaudelta äitiysrahakauden aikana.

Työsuhteen pituuden osalta korvauksen ehtona on se, että työsuhde on kestänyt vähintään kolme kuukautta ennen äitiysrahakauden alkua ja työsuhde perustuu vähintään vuodeksi tehtyyn työsopimukseen.

Lisäksi työajan on oltava äitiysrahakauden alkaessa vähintään 80 prosenttia alan kokoaikaisen työntekijän säännöllisestä työajasta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat