Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Nyt se varmistui: Tytti Yli-Viikari pidätetään VTV:n pääjohtajan virasta KRP:n rikostutkinnan ajaksi

Lehtikuva

Eduskunnan kansliatoimikunta on käsitellyt tänään Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämistä. Yli-Viikari pidätetään VTV:n pääjohtajan virasta rikostutkinnan ajaksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kävi kuultavana kansliatoimikunnan kokouksessa. Hän ei ole ollut viimeaikaisen kohun aikana median tavoitettavissa, mutta tänään pääjohtaja avasi ensimmäistä kertaa suunsa.

– Olen ollut kuultavana kansliatoimikunnan kokouksessa. Odotan nyt sitten kansliatoimikunnan päätöstä. Meillä oli oikein hyvä keskustelu ja odotan tosiaan lopputulemaa ja varmaan sitten palaamme asiaan. Kiitoksia, Yli-Viikari lausui lyhyesti ja poistui toimittajien edestä.

Yli-Viikarin virastapidättämisesityksen taustalla on eduskunnan virkamieslain 43 pykälä 2 momentti. Siinä todetaan muun muassa seuraavaa:

Virkamies voidaan lisäksi pidättää virantoimituksesta:1) rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä.

Virastapidättämisestä keskusrikospoliisin (KRP) tutkinnan ajaksi päätti kansliatoimikunta eduskunnan pääsihteerin esityksestä. KRP:n esitutkinta liittyy Yli-Viikarin toimintaan VTV:n pääjohtajana.

Uutista tarkennettu kello 14.31 ja kirjoitettu, että Yli-Viikari pidätetään virasta tutkinnan ajaksi eikä esitetä pidätettäväksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE