Politiikka

Nyt tuli iso jytky! – Eduskunnan kuppilan vaaka näyttää 2,45 kg

Johannes Ijäs
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ja tuhannen sivun lukupaketti.
Johannes Ijäs
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ja tuhannen sivun lukupaketti.
Johannes Ijäs
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ja tuhannen sivun lukupaketti.

Tässä se nyt on: Koko nimeltään Hallituksen esitys eduskunnalle maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi sekä Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan 12 ja 13 artiklan mukaisen ilmoituksen antamiseksi.

Lempinimenä voi puhua ihan vaan maakuntalaista ja sote-järjestämislaista.

Kansanedustajat saivat komean paperinivaskan viikonloppuluettavakseen.

– Aion lukea, olen jo nyt sivulla 120, kyllä minä meinaan tämän viikonlopun aikana lukea. Tämä on yksi Suomen historian suurimmista hallinnollisista uudistuksista, kansanedustaja, varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta (sd.) vakuuttaa eduskunnan täysistunnon päätyttyä.

– Minä toivon, että kaikki muutkin kansanedustajat lukevat. Tässä on kyse todella merkittävästä muutoksesta, jossa Suomi siirtyy kuntapohjaisesta järjestelmästä maakuntapohjaiseen järjestelmään, hän sanoo.

Vieressä on SDP:n kansanedustaja Timo Harakka.

– Minä toivon, että saan Maaritilta sellaisen kohtalaisen ytimekkään briifauksen tästä, hän nauraa.

– Minä olen pääaineenani lukenut julkista hallintoa. Minä olen ihan innoisssani tämäntyyppisistä asioista, Maarit-Feldt Ranta jatkaa.

Eduskunnan istuntoyksiköstä, jossa on kymmenien vuosien kokemus, ei heti muisteta, että jokin yksittäinen hallituksen esitys olisi ollut näin paksu.

Esimerkiksi Maastrichtin sopimus ja EU:hun liittymisen sopimukset toivat kuitenkin kansanedustajien pöydälle useita vastaavankaltaisia möhkäleitä, istuntoyksiköstä todetaan.

Sitten tuoreen hallituksen esityksen punnitus: Eduskunnan kuppilan väki palvelee mielellään. Kuppilan vaaka näyttää virallisen tuloksen. Esitys on painavaa luettavaa. 2,45 kilogrammaa.

Sivuja on 1002.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat