Uutiset

Nyt tuli keskittämispolitiikalle vastapainoa – ”Etsimme konkreettisia toimia harvaan asuttujen alueiden kehittämiseksi”

Kari Hulkko
Ex-kansanedustaja Raimo Piirainen (sd.) on mukana kehittämässä harvaan asuttuja alueita.
Kari Hulkko
Ex-kansanedustaja Raimo Piirainen (sd.) on mukana kehittämässä harvaan asuttuja alueita.
Kari Hulkko
Ex-kansanedustaja Raimo Piirainen (sd.) on mukana kehittämässä harvaan asuttuja alueita.

Hallituksen huoli koko Suomen asuttuna säilymiselle näyttää nostavan päätään, koska parlamentaarisen työryhmän perustamisen tärkeys on nähty tärkeäksi.

– Onhan tämä hallituksen politiikka aika erikoista. Ensin harjoitetaan vahvasti keskittävää politiikkaa ja siten asetetaan parlamentaarinen työryhmä etsimään konkreettisia toimenpiteitä harvaan asuttujen alueiden kehittämiseksi, sanoo SDP:n puoluehallituksen jäsen Raimo Piirainen.

Valtioneuvosto asetti viime syksynä parlamentaarisen työryhmän Suomen harvaan asuttujen alueiden mahdollisuuksien parantamiseksi. SDP:n edustajina työryhmässä ovat kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä Rovaniemeltä ja puoluehallituksen jäsen Raimo Piirainen Kajaanista.

–  Pyrimme tietysti vastaamaan työryhmälle asetettuun tavoitteeseen mahdollisimman hyvin, toteaa työryhmän jäsen Raimo Piirainen.

Pohjatyön ryhmän toiminnalle on tehnyt harvaan asutun maaseudun verkosto, minkä tekemän strategia-asiakirjan pohjalta työryhmän toimenpiteet on asetettu.

–  Tutustumme työryhmässä Ruotsin parlamentaarisen maaseutukomitean esityksiin, laajakaistastrategiaan sekä Ruotsin hallituksen toimenpide-esityksiin sillä ajatuksella, että olisiko niissä toimenpiteitä joita voisimme ottaa omaan esitykseemme, kertoo Piirainen.

Tässä vaiheessa tärkeimmiksi asioiksi näyttää nousevan alueiden saavutettavuuden parantaminen maa-, rautatie- ja lentoyhteyksiä kehittämällä, tietoverkot ja digitalisaatio, liikennejärjestelmäsuunnittelu ja maankäyttöasiat. Myös verotusasiat ovat nousseet keskusteluun.

– Tosin olemme vasta alkumetreillä työryhmänä, joten matkan varrella tulee lisää konkretiaa työryhmätyölle, sanoo Piirainen.

Piirainen oli viime kaudella myös parlamentaarisessa väylien korjausvelkatyöryhmässä SDP:n edustajana.

– Liikennepolitiikassa on otettava pitkän aikavälintavoite yli parlamenttikausien, jolloin on mahdollista päästä tehokkaaseen varojen käyttöön, hän sanoo.

Työryhmässä on edustajat kaikista eduskuntaryhmistä: kaksi kokoomuksesta, keskustasta, sosialidemokraateista ja sinisten eduskuntaryhmästä, muilla yksi edustaja ja varajäsen. Ryhmän puheenjohtajana toimii Anne Kalmari (kesk.). Työryhmän toimikausi on 1.11.2017-30.9.2019.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat