Ulkomaat

Nyt tuli Kremlin vastaus kohuttuun ”Putin-listaan”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Venäjän hallinto aikoo tutustua rauhassa Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön koostamaan listaan, jolla on yli 200 venäläispoliitikkoa ja -liikemiestä. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo, että asiassa ei aiota antautua tunteiden vietäväksi.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön julkaisemallaa listalla on 114 poliitikkoa ja 96 liikemiestä. Mainittuina ovat muun muassa pääministeri Dmitri Medvedev, tiedottaja Peskov ja öljy-yhtiö Rosneftin johtaja Igor Setshin. Listalle päätyneillä liikemiehillä on Yhdysvaltojen arvion mukaan ainakin miljardin dollarin omaisuus.

Kyseessä ei ole varsinainen pakotelista, mutta Yhdysvaltojen mukaan listatut henkilöt voivat olla mahdollisia kohteita pakotteille. Listauksessa on mukana myös ihmisiä, joihin on jo aiemmin kohdistettu pakotteita.

– Meidän täytyy analysoida tämä julkaisu, erityisesti lista, joka sisältää Venäjän korkeimpia vallankäyttäjiä ja on melko ennenkuulumaton, Peskov sanoi.

Peskov ei omien sanojensa mukaan piittaa paljoa siitä, että hänen nimensä on listalla, sillä ”kaikkien nimet ovat siellä”.

Financial Times (FT) kirjoittaa, että Venäjä oli varoittanut Yhdysvaltoja olemaan julkaisematta listaa.

Lehden mukaan valtiovarainministeriö kokosi listan sen jälkeen, kun kongressi viime vuonna hyväksyi lain, joka velvoitti ministeriön keräämään venäläispoliitikoista ja oligarkeista tietoja sen mukaan, miten paljon heillä on valtaa ja varakkuutta. Lehti arvioi, että salaiseksi luokitellussa versiossa on avattu vielä tarkemmin listattujen liikemiesten suhdetta Putiniin ja valtaeliittiin.

FT:n mukaan viime vuonna hyväksytty laki vaikeutti presidentti Donald Trumpin mahdollisuuksia lieventää Venäjä-pakotteita.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat