Politiikka

Nyt tuli tieto, miten keskusta aikoo toimia Paavo Väyrysen ongelmassa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Keskustan puheenjohtajaksi jälleen pyrkivä Paavo Väyrynen ei saa olla toisen puolueen jäsen, jos hän haluaa keskustan puheenjohtajaksi.

Oman kansalaispuolueensa toissa vuonna perustanut Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että pyrkii keskustan puheenjohtajaksi.

Puoluehallitus keskusteli Väyrysen tilanteesta kokouksessaan, joka alkoi aamuyhdeksältä puoluetoimistolla Helsingissä.

Puoluehalllituksen mukaan reilun kilvan vähimmäisehto on se, että kaikki ehdokkaat ovat keskustan jäseniä sekä ennen että jälkeen puoluekokouksen.

”Rehdissä kilvassa puolueen johtotehtäviin ehdolla olevat sitoutuvat myös kunnioittamaan Sotkamon puoluekokouksen henkilövalintoja ja poliittisia linjauksia. Näin on aina toimittu Keskustassa ja puoluehallituksen linjauksen mukaan näin toimitaan myös jatkossa.”

”Rehtiin kilpaan kuuluu myös se, että kukaan ehdokkaista ei ole luomassa kilpailevia puoluehankkeita, ja jos ovat niin tehneet, luopuvat niistä välittömästi. Puoluehallitus toivoo myös, että Keskustan piirit, kunnallisjärjestöt ja paikallisyhdistykset ottavat tämän arvion huomioon toiminnassaan.”

Puoluehallitus pyysi lausunnon yhdistysoikeuden asiantuntijoilta ministeri Lauri Tarastilta ja professori Heikki Halilalta. Heidän mukaansa toisen puolueen jäsentä ei voida valita puolueen puheenjohtaajaksi.

Keskustan puoluehallitus totesi myös, että keskusta on pitänyt ovea auki Väyryselle, mutta hän on itse sen sulkenut.

”Väyrynen on ollut perustamassa kilpailevaa puoluetta, jonka pääministeriehdokkaana kyseisen puolueen ilmoituksen mukaan hän toimii kevään 2019 vaaleissa. Lisäksi Väyrynen kuuluu sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustossa kristillisdemokraattien valtuustoryhmään. Asiantuntijoidenkin mielestä tämä on osoitus siitä, että Väyrynen on irtautunut kahdella tavalla Suomen Keskustasta poliittisessa toiminnassa.”

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä ei eilen keskiviikkona halunnut lausua asiasta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat