Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Odotettu kirja Antti Rinteestä julkaistaan torstaina – tällainen opus on luvassa

Lehtikuva

Pääministeri Antti Rinteestä kertova Antti Rinne – koko tarina (Into Kustannus) ilmestyy tämän viikon torstaina. Kyseessä on ns. auktorisoitu elämäkerta, jonka ovat kirjoittaneet toimittajat Lauri Nurmi ja Matti Mörttinen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kustantajan mukaan Rinne-elämäkerta on tarina tavallisen oloisen suomalaismiehen mutkikkaasta matkasta huipulle. Rinne on kirjassa poikkeuksellisen avoin myös yksityiselämästään, ja hänen lähipiirinsä arvioi häntä kriittisestikin, kustantaja valottaa etukäteen.

Demokraatti kertoi kirjasta jo elokuussa.

– Olemme useissa otteissa Rinnettä haastatelleet. Tietenkin tämä uutisten dramatiikka on vaikuttanut kirjantekoprosessiinkin, Mörttinen sanoi tuolloin ja viittasi Rinteen läpikäymään vakavaan sairastumiseen talvella.

– Etenkin kesällä olemme olleet tiiviissä ja erinomaisessa yhteistyössä pääministerin kanssa.

Kirjan nimi on varsin jykevä luvatessaan kertoa Rinteen ”koko tarinan”.

– Nimi varmasti lupaa paljon, mutta vastaavasti me kyllä lupaamme, että sisältö on sen lupauksen tasalla, Mörttinen vastasi Demokraatille.

Mörttinen huomauttaa, että ei Rinteestä tullut suomalaiselle julkisuudelle tuttu ennen kuin vasta ammattiliitto Pron puheenjohtajana.

– Ei hän ollut silloinkaan mikään nuori henkilö. Hän ehti tehdä aika paljon mielenkiintoisia asioita jo siinä vaiheessa, kun hän ei ollut tippaakaan julkisuuden henkilö.

Miksi teette Rinteestä kirjan juuri nyt?

– Jokainen johtava poliitikko ei synny hetkessä, vaan niin kuin kaikilla muillakin ihmisillä se on pitkän kehityskaaren, kasvun ja erilaisten vaikutusten tulos, mitä poliitikko päättäjänä lopulta on. Yleisöllä on suoranainen oikeus tietää, miltä taustoilta poliitikko on kehittynyt ja miltä hänen ajattelunsa muodostunut. Tätä pyrimme tuomaan mahdollisimman hyvin esiin.

Tuleeko kohuja?

– Minä en voi tietää. Kohujen logiikka ei ole minulle auennut, mistä ne lopulta syntyvät.

Sisällöstä Mörttinen ei alkusyksystä tarkemmin hiiskunut.

– Niin kuin viime kirjaa (Sauli Niinistöstä) tehdessä sanoin, kirja ei ole tekemisen arvoinen jos se ei tuo esiin uutta tietoa tai taustoja tapausten kuluista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE