Politiikka

Oikeuskanslerilla käsittelyssä liki 40 kantelua hallituskriisin hoidosta

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Hallituskriisin hoidosta on kirjattu yhteensä 37 kantelua Oikeuskanslerinvirastoon, kerrotaan viraston kirjaamosta STT:lle. Kanteluita oli tehty sekä oikeuskanslerille että eduskunnan oikeusasiamiehelle, mutta kaikki siirrettiin ratkaistavaksi Oikeuskanslerinvirastoon.

Kanteluissa on pyydetty selvittämään, toimittiinko lain mukaisesti, kun hallitus sai kesäkuussa jatkaa aiemmalla kokoonpanolla. Myös yksittäisten ministerien, kuten pääministeri Juha Sipilän (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ja ulkoministeri Timo Soinin (uv.) toimintaa on pyydetty selvittämään.

Pääministeri Sipilän johtama hallitus oli vaarassa hajota, kun Sipilä ei halunnut jatkaa hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa. Hallitus kuitenkin säästyi hajoamiselta, kun perussuomalaisista irtosi 20 kansanedustajaa, jotka perustivat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto.

Irronneessa ryhmässä olivat muun muassa kaikki perussuomalaisten ministerit, ja näin hallitus pystyi jatkamaan vanhalla kokoonpanolla.

Esittelijä Laura Pyökäri ei osaa vielä arvioida, annetaanko asiassa yksi yhteinen ratkaisu vai tuleeko ratkaisuja useita.

– Asia pyritään ratkaisemaan kesän aikana, voi olla että nopeastikin.

Juttua on täydennetty klo 10:02.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat