Politiikka

Oikeusministeri Antti Häkkänen ärähtää lehtiuutisesta: ”Täysin virheellinen juttu”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että oikeusministeriön ehdotus laajentaisi jokamiehen kiinniotto-oikeuden maassa laittomasti oleskeleviksi epäiltyihin.

Lehti kertoi, että ministeriö on laatinut arviomuistion, joka koskee laittoman maassa oleskelun tutkintakeinoja ja sen rangaistusasteikkoa.

Arviomuistiossa on Ilta-Sanomien mukaan ehdotus, jonka mukaan maassa laittomasti oleskeleva on tuomittava sakkoihin tai enintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Nykyisin maassa laittomasti oleskeleva voidaan tuomita sakkoihin ulkomaalaisrikkomuksesta.

Lehti kirjoitti:

”Jos muutos toteutuisi, se tarkoittaisi, että aiemmin jokamiehen kiinniotto-oikeutena tunnettu yleinen kiinniotto-oikeus kohdistuisi myös laittomasta maassa oleskelusta epäiltyihin.”

Oikeusministeri Antti Häkkänen kirjoittaa puolestaan keskiviikkona Twitterissä jutun olevan virheellinen.

”Täysin virheellinen juttu. Oikeusministeriö EI ole liittämässä jokamiehen kiinniotto-oikeutta ulkomaalaisrikkomuksiin.”

Ilta-Sanomien jutussa oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Janne Kanerva sanoo, että yleinen kiinniotto-oikeus koskisi ehdotuksen myötä laittomasta maassa oleskelusta epäiltyjä.

– Kun tulisi vankeusuhka, nähdäkseni se tulisi sen piiriin, Kanerva sanoi Ilta-Sanomille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat