Talous

Oikeusministeri hehkutti uutta ”silkkitietä”: ”Parantaa yritysten kilpailukykyä”

Lehtikuva / Irene Stachon
Kuvaa Kouvolan ratapihalta.
Lehtikuva / Irene Stachon
Kuvaa Kouvolan ratapihalta.
Lehtikuva / Irene Stachon
Kuvaa Kouvolan ratapihalta.

Ensimmäinen konttijuna lähti tänään aamupäivällä matkaan Kouvolasta kohti Kiinan Xi’ania. Ensimmäinen juna on lastattu metsäteollisuuden tuotteilla.

Kaakkois-Suomesta kotoisin oleva oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) oli avaamassa junayhteyttä valtiovallan puolesta. Hän uskoo, että se parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja avaa uusia kasvun mahdollisuuksia.

Railgate Finland Kouvola China Express -reitti on nopein yhteys Euroopasta Kiinaan. Matka taittuu noin kymmenessä päivässä, joten se on selvästi merirahtia nopeampi. Konttijuna liikennöi aluksi kerran viikossa.

Häkkänen arvioi, että rautateiden maailmanlaajuinen merkitys kasvaa uuden Kouvola-Kiina yhteyden myötä.

– Monet toimijat etsivät ympäristöystävällisiä ja taloudellisesti tehokkaampia kuljetusratkaisuja Aasian ja Euroopan välillä. On erittäin tärkeää kehittää yhteyksiä Euroopan ja Kiinan välillä, sillä Kiina on EU:n toiseksi tärkein kauppakumppani.

Osoitus suomalaisesta sisusta ja tahdosta menestyä.

Euroopan konttijunaliikenne Kiinaan on tällä hetkellä hyvin kuormittunutta, kalustosta ja jopa konteista on pulaa. Pohjoismaista avattu uusi yhteys Kiinaan on jopa 2000 kilometria lyhyempi kuin aikaisemmat yhteydet.

Häkkänen kuvaili uuden raideyhteyden avaamista osoitukseksi suomalaisesta sisusta ja tahdosta menestyä ulkomaankaupassa.

– Uusi silkkitieksikin kutsuttu raideyhteys on hieno esimerkki siitä, miten määrätietoinen työ tärkeän päämäärän saavuttamiseksi tuo onnistumisia.

Hänen mukaansa hanke on erittäin tärkeä koko Kaakkois-Suomen elinvoimalle, kun Kouvolasta tulee raideyhteyden ansiosta Euroopan ja Aasian välisen tavaraliikenteen yksi solmukohta.

Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalia suunnitellaan laajennettavaksi. Häkkänen lupasi, että valtiovalta on sitoutunut terminaalialueen kehittämiseen yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat