Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Olen Antti Rinteen kanssa täysin samaa mieltä” – Myös vihreiden Aalto peruisi seuraavassa hallituksessa valinnanvapausmallin

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto tukee SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen näkemystä, jonka mukaan seuraavan hallituksen tulee perua sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapausmalli, mikäli se hyväksytään hallituksen esityksen kaltaisena.

Simo Alastalo

– On aivan selvä asia, että minä ja vihreät emme hyväksy sellaista palasta sote-uudistuksessa, joka avaa verovaroin tuotetut palvelut näin isolta osin markkinoiden hoidettavaksi, Aalto sanoi tiedotustilaisuudessa vihreiden Vantaan puoluekokouksessa.

Rinne ilmoitti Ylen Ykkösaamussa 12. toukokuuta, että SDP peruisi seuraavassa hallituksessa tilaajan ja tuottajan erotteluun perustuvan valinnanvapausmallin, joka siirtäisi verorahoja miljardien arvosta yrityksille. SDP:n mukaan palvelut tilaisi ja tuottaisi maakunta, eli julkinen sektori.

Valinnanvapausmalli vesittäisi myös Aallon mukaan kaikki sote-uudistukselle asetetut tavoitteet.

”Mielelläni, jos mahdollista, lähdemme pistämään ainakin töyssyjä tiehen”

– Se nostaa kustannuksia ja hajottaa sen tärkeimmän, integraation ja johtaa tilanteeseen, jossa valinnanvapauden ajatus ei toteudu, kun ei ole mistä valita. Olen samaa mieltä Antti Rinteen kanssa siitä, että jos tilanne menisi tuollaiseen suuntaan, niin kyllä siinä vaiheessa katsotaan, että toimeenpano valinnanvapaudessa on seuraavilla vaalikausilla ja voidaan katsoa mitä on tehtävissä.

Jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen, mallin purkaminen ei seuraavassa hallituksessa ole Aallon mukaan helppoa.

– Katsotaan mitä tehtävissä on. Me emme tätä mallia hyväksy ja mielelläni, jos mahdollista, lähdemme pistämään ainakin töyssyjä tiehen ja miettimään vaiheistusta niin, että julkinen sektori pystyy tulemaan mukaan. Parhaani mukaan pyrin estämään niitä vahinkoja, mitä tällainen markkinamalli tekisi. Olen Antti Rinteen kanssa täysin samaa mieltä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE