Politiikka

”Olen menettänyt toivoni” – kansanedustaja avautuu rajusti Ville Niinistöstä: ”Eikö yhtään hävetä?”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Demokraatti uutisoi aiemmin tänään vihreiden Ville Niinistön kommenteista koskien hallituksen toimintaa. Hänen mukaansa totaalinen selkärangattomuus, vastuunpakoilu ja arvojohtajuuden puute ovat piirteitä, jotka ovat Sipilän hallituksen usein ilmenevää erikoisalaa.

Niinistö sanoi muun muassa, että hallituksen linja näkyy käytännössä Jyväskylän ja Kyyjärven tapauksissa vauvaikäisten lasten perheiden pakkopalautuksina, ja hän syytti hallitusta vetäytymisestä viranomaisten selän taakse.

”Missä on poliittinen vastuu, johtajuus?”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vastaa kirjoittamalla blogissaan, että kenellekään aikaansa seuraavalle ihmiselle ei varmaankaan tule yllätyksenä, että Niinistön argumentit ovat virheellisiä.

”Niinistö väittää, että Suomi on luonut linjansa turvallisista maista poliittisesti aivan itse. Väite on virheellinen. Suomen maa-arviot turvallisista alkuperämaista laaditaan virkavastuulla riippumattomien asiantuntijoiden toimesta ja yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. Suomen viranomaiset ovat päätyneet täsmälleen samanlaisiin arvioihin alkuperämaiden turvallisuudesta, kuin heidän kollegansa vaikkapa Ruotsissa, Norjassa ja Alankomaissa. Turvapaikan tarve sen sijaan perustuu vain ja ainoastaan kansainvälisen suojelun tarpeeseen. Ei henkilön perhestatukseen tai mahdolliseen työpaikkaan.”

”Niinistö toteaa myös, että ”Suomi ei voi olla maa, joka lähettää viattomia lapsia hengenvaaraan”. Niinistö voi huokaista helpotuksesta, sillä Suomi ei ole sellainen maa, eikä tule sellainen koskaan olemaankaan. Suomi ei palauta yhtäkään henkilöä, joka voi joutua kotimaassaan vainon kohteeksi. Palautuspolitiikkamme on täsmälleen samaa, kuin vaikkapa Ruotsissa, jota hallitsee punavihreä hallitus.”

Kärnän mukaan Ville Niinistö luo käytöksellään ja virheellisillä väitteillään Suomeen vastakkainasettelua, jota kukaan ei tänne kaipaa.

”Jokaisen poliitikon ja kansalaisen tulisi nyt kantaa vastuuta oikeusvaltiomme periaatteiden toteutumisesta. Niinistön suhteen olen kuitenkin jo menettänyt toivoni. Mies puhua porisee kuin ruuna jokeen ulostaisi ja luo puheillaan ilmapiiriä, joka johtaa ainoastaan Jyväskylän kaltaisten tapahtumien lisääntymiseen. Eikö yhtään hävetä?”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat