Politiikka

”Olen sanaton” – perussuomalaiset tyrmäävät nyt porukalla: ”Hyväuskoiset suomalaiset poliitikot jymäytettiin”

Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

EU:n komissio julkaisee piakkoin tavoitteensa autojen hiilidioksidipäästöistä. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että Euroopan suurten maiden autoteollisuus joutuisi jatkossa pakon edessä kehittämään pienipäästöisempiä autoja eli hybridejä sekä sähköautoja, päättelevät perussuomalaiset kansanedustajat.

Perussuomalaiset arvostelevat Suomen linjaa.

– Jo ennestään Suomeen kohdistuvat päästövähennykset olivat kohtuuttomia erityisesti liikenteen osalta. Vastuuministerit ovat nukkuneet kai neuvotteluissa. Nyt hyväuskoiset suomalaiset poliitikot jymäytettiin uskomaan, että Saksa ja Ranska todella tinkisivät autoteollisuutensa eduista. Kuka maksaa? Tavallinen suomalainen autoilija, kansanedustaja Jani Mäkelä ihmettelee.

– Monella ei ole varaa uuteen autoon, vaikka romutuspalkkio triplattaisiin. Bernerin tuloluokassa nyt vain ollaan absoluuttisen irti tästä todellisuudesta, Mäkelä jatkaa.

Vihreiden eduskuntaryhmä julkaisi eilen vaihtoehtonsa vuoden 2018 valtion budjetiksi. Vaihtoehdossa leikataan dieselin verotukea ja kilometrikorvauksia sekä rajataan työmatkavähennystä. Perussuomalaiset pitävät esityksiä kestämättöminä.

– Vihreät haluavat korkeampaa työn verotusta, matkustamisen verotusta, teollisuuden verotusta ja niin edelleen. Olen sanaton. Vihreät haluavat verottaa maan kyykkyyn pahemmin kuin sosialistit, kansanedustaja Jari Ronkainen  tylyttää.

Perussuomalaisten mukaan Suomen huolimaton neuvottelutaktiikka kansainvälisissä sopimuksissa ja vihreä verotukseen perustuva ympäristövaikuttaminen vievät teollisuuden ja työpaikat muualle.

– Me haluamme, että teollisuus säilyy täällä, jossa ympäristöstä välitetään. Vihreä politiikka tuhoaa suomalaisen teollisuuden vieden sen sinne, missä luonto ei merkitse mitään. Päälle vihreät lätkäisevät satojen miljoonien veronkorotuksia duunarille. Tämän kun yhdistää EU:n toimintaan ja vastuuttomasti Brysseliin annettuihin lupauksiin, olemme syvällä suossa, Ronkainen lisää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat