Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

”Olen valmis voittamaan täällä ja voittamaan majorin” – nuori sensaatiopelaaja kiinni US Openin voitossa

Lehtikuva

Nuori amerikkalaisgolfaaja Matthew Wolff nousi kolmannella kierroksella miesten Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen eli US Openin kärkeen. 21-vuotias Wolff selvitti lauantain kierroksen erinomaisesti 65 lyönnillä ja johtaa kisaa kahdella lyönnillä ennen maanmiestään Bryson DeChambeauta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

DeChambeau piti kakkossijansa yltämällä par-tulokseen eli 70 lyönnin kierrokseen.

Kolmantena oleva Louis Oosthuizen on neljän lyönnin päässä Wolffista. Kärkikolmikosta ainoastaan Oosthuizen on voittanut golfin arvoturnauksen. Eteläafrikkalainen otti yllätysvoiton vuoden 2010 Britannian avoimessa golfturnauksessa.

Wolff pelaa vasta uransa toisessa golfin major-turnauksessa. Maailmanlistalla sijalla 35 oleva nuorukainen väläytti jo elokuun alussa osaamistaan arvoturnaustasolla, kun hän oli neljäs kauden ensimmäisessä major-turnauksessa, PGA:n mestaruuskilpailussa.

– Olen vasta alussa omalla urallani, mutta minusta tuntuu, että voin voittaa pelilläni. Olen valmis voittamaan täällä ja voittamaan majorin, Wolff sanoi.

US Openin voitolla Wolffista tulisi yli sataan vuoteen ensimmäinen pelaaja, joka voittaa US Openin ensimmäisellä yrityksellään. Viimeksi tempun teki Francis Ouimet vuonna 1913.

Wolff kertoi ajatelleensa pelikentällä agenttiaan, jolla todettiin muutama viikko sitten mahasyöpä.

– Tämä on vain golfia, vaikka kyseessä onkin US Open. Agenttini John kamppailee juuri nyt terveydestään, ja olen ajatellut häntä paljon. Yritän tehdä hänestä ylpeän. Hän rakastaa katsoa golfiani, Wolff sanoi.

Kilpailu jatkuu Suomen aikaa sunnuntai-iltapäivällä. Suomen Sami Välimäki ei selvinnyt arvoturnausdebyytissään kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE