Politiikka

”Olisi ollut hyvä tunnustaa, että on tullut töpeksittyä” – Rinne otti kantaa Ylellä juopottelukohuun

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Pari päivää sitten tuli ilmi, että eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps.) joutui poistamaan viime toukokuussa kaksi kansanedustajaa illallispöydästä puhemiesvaltuuskunnan matkalla Ruotsissa. Syynä oli vahva päihtymystila. Nämä kansanedustajat olivat nykyinen ministeri Pirkko Mattila (ps.) ja Katja Hänninen (vas.).

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne muistutti Ylen aamu-tv:ssä, että kansanedustajan tehtävään kuuluu arvokkuus. Liika alkoholinkäyttö ei näin ollen ole mitenkään hyvä asia.

Tällainen ei ole enää kovin fiksua ministeritasolla.

Hän uskoi, että tapahtumalla voi olla ”joku vaikutus” Mattilan ministeritehtäviin, vaikka tämä oli tuolloin ”vain” kansanedustaja. Enemmän Rinne ihmetteli Mattilan kommentteja, kun hänen käytöksensä tuli julkisuuteen.

Mattila totesi muun muassa, että ”en vetänyt kaatokännejä”. Hän myös kiisti tanssineensa pöydillä tai oksennelleensa. Mattila arveli Lohelan toimineen, koska on niin tarkka käytöksestä.

Rinteen mielestä selittely tällä tavalla, mitä on tapahtunut ja mitä ei, on aika raflaavaa.

– Olisi ollut hyvä tunnustaa, että on tullut töpeksittyä ja pyytää anteeksi. Tällainen ei ole enää kovin fiksua ministeritasolla.

Juttua muokattu kello 9.00: ”illallispöydästä puhemiesvaltuuskunnan matkalla Ruotsissa”.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat