Politiikka

”Olisi ollut katastrofi” – Rinne iloitsee vanhusten ja hoitajien puolesta: SDP:n vaatimus toteutui

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Hallitus on sopinut, että jatkossakin ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoituksen pitää olla vähintään 0,5 hoitajaa asukasta kohden. Hallitus oli laskemassa sitä 0,4:ään.

Hallituksen perumisen myötä tilanne säilyy nykyisen vanhuspalveluiden laatusuosituksen mukaisena.

– Hallituksen esitys hoitajamitoituksen leikkaamisesta olisi johtanut ikäihmisten kannalta kohtuuttomaan tilanteeseen hoivan laadun ja määrän suhteen. Lisäksi hoitajat ovat todella kuormitettuja, hallituksen mitoituksen muutos olisi ollut katastrofi hoitajien työtaakalle, Rinne toteaa ja sanoo, että jo nykymitoituksellakin on ongelmia.

– Tästä syystä on hyvä, että SDP:n vaatimus siitä, että hoitajamitoitukseen ei tehdä leikkauksia, nyt toteutuu. Tosin minä en tiedä, miten 70 miljoonan kuviteltu säästö toteutetaan, vai tuleeko lisää velkaa, Rinne sanoo.

”Hallitusohjelman mukaan henkilöstömitoituksen täsmentämisellä ja hoitajamitoitukseen laskettavan henkilöstön uudelleenmäärittelyllä haetaan julkiseen talouteen 70 miljoonan euron säästöä vuoden 2019 loppuun mennessä”, valtioneuvoston tiedotteessa lukee.

Antti Rinne oli juuri hiljattain väläyttänyt Lännen Median haastattelussa välikysymystä hallituksen aikeista laskea hoitajamitoitusta.

– Oppositiosta kykenee näemmä vaikuttamaan, niin kuin on tässä havaittu, että hallitus on perunut jo parikymmentä esitystään. Tämä tuli joukkoon lisäksi, Rinne toteaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat