Politiikka

”Olisin halunnut äänestää puolesta” – Nasima Razmyar: Guggenheimista on tehty kokoaan suurempi

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

– Olisin halunnut äänestää Guggenheim-hankkeen puolesta, enkä pidä hankkeen herättämästä mustavalkoisesta vastakkainasettelusta, SDP:n helsinkiläinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar kirjoittaa Faceboook-sivullaan.

– Mutta monien syiden vuoksi en voi tätä hanketta kannattaa. Rahoituspuolen tulisi olla täysin selkeä ja läpinäkyvä. Epärealistiset arviot käyttötaloudesta, ilmainen tontti ja se, että taloudellinen riski tulisi viime kädessä olemaan kaupungilla, ei vakuuttanut minua.

Razmyar toteaa, että päättäjänä häntä kiinnostavat myös ison hankkeen avoimuus ja läpinäkyvyys, jotka nekään eivät ole vakuuttaneet häntä.

– Aika ei ole kirkastanut esitystä, vaan keskustelu on saanut koko ajan uusia hämmentäviä käänteitä.

Kyse ei ole kulttuurin vastustamisesta tai kannattamisesta. Helsingin taide-elämä ei nouse tai kaadu Guggenheimin mukana.

Guggenheimista on Razmyarin mielestä tehty kokoaan suurempi, ja keskustelua on käyty taiteen sijaan politiikka edellä.

– Kyse ei ole kulttuurin vastustamisesta tai kannattamisesta. Helsingin taide-elämä ei nouse tai kaadu Guggenheimin mukana. HAM:issa, Ateneumissa, Kiasmassa ja Taidehallissa on nyt ja on viime aikoina ollut maailmanluokan huippunäyttelyitä, vaikka nämäkään toimijat eivät ole välttyneet leikkauksilta, hän muistuttaa.

– Myös uusi kulttuuritarjonta on tänne erittäin tervetullutta, mutta sitäkin on tuettava taloudellisesti läpinäkyvästi ja järkevin ehdoin.

FB-päivityksensä lopuksi Nasima Razmyar kertoo odottavansa innolla uuden Amos Rexin avautumista.

Guggenheim-museohanke on tänä iltana esillä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat