Olli Immosen närkästyksen mitta täyttyi: ”Kaikki monikulttuurisuuden ja maahanmuuton arvostelu on joutunut syyniin”

Lehtikuva
Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää, että yhdenvertaisuusvaltuutetun määrärahoja karsitaan rajusti vuonna 2018. He ovat jättäneet asiasta talousarvioaloitteen, jossa nyt lähes 1,5 miljoonan euron budjetti pienenisi sataantuhanteen euroon.

Perussuomalaiset kokevat, että yhdenvertaisuusvaltuutetusta on tullut poliittisen pelin valvova osapuoli, joka tukahduttaa sananvapautta.

– On melko käsittämätöntä, että vuonna 2017 meillä on Suomessa valtion virasto, joka lähettelee puolueille nootteja, jos näiden jäsenet sanovat valtuutetun mielestä jotain epäsopivaa. Sanomatta lienee selvää, että kaikki monikulttuurisuuden ja maahanmuuton arvostelu on joutunut syyniin, kansanedustaja Olli Immonen (ps.) sanoo.

Immonen viittaa tapauksiin, joissa yhdenvertaisuusvaltuutettu on lähettänyt perussuomalaisten puoluetoimistolle selvityspyyntöjä kuntavaaliehdokkaiden kirjoituksista.

– Tällaisen vihapuhekyttäämisen varjolla halutaan rajoittaa sananvapautta, jos sananvapaus tuo esille konsensukselle epämukavia faktoja.

– Meillä on jopa yliopiston kehittämä algoritmi, joka seuloo netistä niin sanottua vihapuhetta. Tämähän on kuin DDR:stä!

Perussuomalaisten mukaan yhdenvertaisuusvaltuutetun pitäisi pysyä lestissään, ja puuttua vain ”oikeaan syrjintään”.

– Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtäviin kuuluu puuttua muun muassa poliittiseen syrjintään. Hänhän itse syyllistyy siihen puuttumalla mielipiteisiin, joista hän itse ei vain pidä, Immonen väittää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat