Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Olo on epätodellinen” – kansanedustaja kertoo saaneensa kiristysviestin

Jukka-Pekka Flander
Eeva-Johanna Eloranta (sd.).

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) kertoo hänkin saaneensa kiristysviestin liittyen Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Olo on epätodellinen. Torstaina sain tietää, että #tor-verkko ssa oli #vastaamo n asiakastietoja minustakin. Tänään sain kiristysviestin! Pitäisi maksaa 500 € #bitcoin lunnaat! Kun tiedot jo ovat siellä tor-verkossa levinneet, niin mitä järkeä on enää #kiristys -viestissä? Eloranta kirjoittaa Twitterissä.

– Kenenkään ei pidä maksaa ja myös kiristyksestä niinkuin tietovuodosta pitää tehdä rikosilmoitus, Eloranta sanoo toisessa tviitissään.

Eloranta kirjoittaa asiasta myös Facebookissa. Hän kertoo, että häntä koskevat henkilö- ja asiastiedot oli yhdellä käynnillä syksyllä 2017 kirjoitettu heidän Vastaamon asiakastietoihin.

– Aluksi en edes muistanut siellä käyneeni.

– Tänään sain tiedon, että minun tietojani ei juuri tällä hetkellä enää verkosta ilmeisesti löydy. Pari tuntia sitten sain kiristysviestin! Pitäisi maksaa 3 vrk kuluessa 500 € edestä Bitcoineja, muuten kuulemma julkaisevat kaikki tietoni. Koska tiedot jo ovat siellä tor-verkossa olleet, on niitä todennäköisesti siellä jo kaapattu talteen. Mitä järkeä on kiristää rahaa, kun se tieto millä kiristetään on jo paljastettu? Toivottavasti kukaan tämän törkeän tietovuodon uhri ei hätääntyneenä tuota summaa maksa missään tapauksessa. Voimia kaikille tietovuodon uhreille, Eloranta päivittää.

Eilen Turun Sanomissa  Eloranta kertoi olevansa yksi Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhreista. Hän kertoo saaneensa tiedon omien tietojensa vuotamisesta tiedotusvälineen kautta.

Eloranta kertoi olevansa hämmästynyt, ettei Vastaamo tiedottanut asiasta avoimesti ja ajoissa. Elorannan mielestä Vastaamon olisi pitänyt viipymättä ohjeistaa uhreja ja antaa tukea sekä neuvoja.

– Pidän hävyttömänä, että sain tiedon muulta kuin Vastaamolta. Yrityksestä ei tullut mitään yhteydenottoa eikä ole tullut vieläkään. Näin ei vain voi olla, Eloranta sanoi lehdelle.

Eloranta on itse halunnut tuoda nimellään esille niitä mahdollisuuksia, joita tietomurron uhreilla nyt on. Hän haluaa rohkaista uhreja tekemään tarvittavat toimenpiteet kuten rikosilmoituksen.

– Ja siitä ei todellakaan tarvitse olla häpeissään, jos on joskus terapiapalveluita tarvinnut, Eloranta totesi Turun Sanomissa.

Elorannan ajatukset ovat lehden mukaan ensisijaisesti uhreiksi joutuneissa lapsissa ja nuorissa sekä ihmisissä, jotka voivat kärsiä vakavista mielenterveysongelmista ja pitkään kuormitusta aiheuttaneista elämäntilanteista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE