Uutiset

Omakuva: Niina Kivinummi – ”Annetaan kuntalaisille mahdollisuus tulla kuulluksi”

Niina Kivinummi iloitsee Ähtärin uudesta liikuntahallista. Tämän suunnittelu on aloitettu jo ennen hänen syntymäänsä ja nyt se toteutuu. Kivinummen mukaan uusi liikuntahalli tarjoaa upeat harrastusmahdollisuudet ja on valtava panostus kuntalaisten hyvinvointiin.
Niina Kivinummi iloitsee Ähtärin uudesta liikuntahallista. Tämän suunnittelu on aloitettu jo ennen hänen syntymäänsä ja nyt se toteutuu. Kivinummen mukaan uusi liikuntahalli tarjoaa upeat harrastusmahdollisuudet ja on valtava panostus kuntalaisten hyvinvointiin.
Niina Kivinummi iloitsee Ähtärin uudesta liikuntahallista. Tämän suunnittelu on aloitettu jo ennen hänen syntymäänsä ja nyt se toteutuu. Kivinummen mukaan uusi liikuntahalli tarjoaa upeat harrastusmahdollisuudet ja on valtava panostus kuntalaisten hyvinvointiin.

Ähtärissä demarit kasvattivat kevään kuntavaaleissa kannatustaan kuusi prosenttiyksikköä. Ehdokaslistan ääniharavaksi ja uudeksi kaupunginvaltuutetuksi nousi ensi kertaa ehdolla ollut, 29-vuotias fysioterapeutti ja personal trainer Niina Kivinummi.

Neljän lapsen äitiä innosti politiikkaan halu vaikuttaa asioihin konkreettisesti.

– Olen aina ajatellut, että jos ei ole itse valmis tekemään asioiden eteen mitään, ei ole myöskään oikeutta valittaa. Halusin myös oikeasti päästä ymmärtämään asioiden taustoja ja tuomaan kuntapolitiikkaan myös uutta verta, Kivinummi toteaa.

Yksi selittävä tekijä sille, miksi Kivinummi valitsi juuri SDP:n, näkyy nyt ajankohtaisessa presidentinvaalikampanjassa. Tuula Haataisen kampanjassa on Kivinummen mukaan kiteytetty hyvin, että suurin turvallisuusuhka on eriarvoistuminen.

– Tämän ydinajatuksen ympärille rakentuu mielestäni koko SDP:n arvomaailma ja poliittinen ohjelma. Itse koen olevani onnekkaassa asemassa kaikin puolin elämässäni, mutta se ei estä minua nostamasta muiden asioiden ajamista itseni edelle. Yritän asettua toisen ihmisen asemaan ja miettiä, miten jokin päätös vaikuttaisi hänen jokapäiväiseen elämäänsä, Niina Kivinummi pohtii.

Sanavalmis kuuntelija ja oma-aloitteinen vastuunkantaja

Suurperheen äidin arki on kiireistä. Politiikan lisäksi hän harrastaa lentopalloa ja kuntosalia sekä vapaaehtoistyötä Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

– Lasten harrastukset vievät paljon aikaa arjesta. Liikunnan lisäksi luonto kaikessa monimuotoisuudessaan on ollut aina tärkeää minulle. Liikunta auttaa myös kaiken kiireen keskellä pään nollaamisessa, Niina Kivinummi naurahtaa.

Kuntapäättäjäroolin takaa löytyy empaattinen ja sanavalmis kuuntelija sekä avoin ja oma-aloitteinen vastuunkantaja. Kivinummen mukaan hän on helposti lähestyttävissä niin kasvotusten kuin sosiaalisen median kautta.

– Myönnän olevani myös melko herkkä ja otan usein ihmisten murheet harteilleni, hän sanoo.

Ihmisten ja pandojen Ähtäri

Opiskelujen jälkeen perheensä kanssa Ähtäriin palanneen Kivinummen mielestä kaupungin paras puoli ovat sen asukkaat. Kaupungista löytyy valtava määrä taitavia, ahkeria ja persoonallisia ihmisiä, jotka tuovat väriä ja eloa niin elinkeinoelämään, kulttuuriin kuin vapaa-aikaan.

–  Yhteishenki näkyy erilaisissa urheiluseuroissa, työpaikoilla ja kulttuuritapahtumissa, Kivinummi kertoo.

Hänelle tärkeimpiä vaikuttamisen kohteita ovat lapsiperheiden asema, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä kaikenikäisten kuntalaisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi.

– Monissa asioissa olen törmännyt siihen, että kuntalaisten huoleen ja murheeseen ei voidakaan kuntatason päättämisen avulla vaikuttaa, vaan on laajennettava maakunnalliselle ja valtakunnalliselle tasolle. Se tuo kipinää eteen- ja ylöspäin, myös maakuntavaltuustossa uutena valtuutettuna aloittanut Kivinummi sanoo.

Päivä päivältä pahenevat koulujen sisäilmaongelmat huolettavat sivistyslautakunnan jäsenenä toimivaa Kivinummea. Myös sote-ratkaisuihin liittyvien ongelmien korjaaminen tuo haasteita. Samaan aikaan Ähtärin matkailu on nousukiidossa.

– Kaupunki valmistautuu eri toimin jättiläispandojen tuloon ja tämä on iso ja hyvä asia Ähtärille. Kuntalaisten hyvinvointi on kuitenkin tärkein asia ja kaikki menee hyvin, jos matkailueurot saadaan kanavoitua jatkossa myös entistä parempien palvelujen kehittämiseen, hän pohtii.

Kuntalaiset mukaan

Jos Kivinummi pääsisi korjaamaan yhden asian päätöksenteossa, hän lisäisi sen avoimuutta.

Epäkohtia ei voi Kivinummen mukaan lakaista maton alle. Kun toimitaan avoimesti, saadaan erilaiset tarpeet sovitettua yhteen.

– Avoimuus siitä, että myönnetään ongelmat ja annetaan kuntalaisille mahdollisuus tulla kuulluksi. Ja tämän jälkeen käydään yhdessä kuntalaisten kanssa ratkaisukeskeinen keskustelu, jotta osataan kertoa kaikille mitä, milloin ja miten, hän ehdottaa.

Kivinummi muistuttaa, että jos virkamiehet ja luottamushenkilöt keskustelevat vain keskenään ja suljettujen ovien takana, pysyvät huoltoasemaparlamentit, kampaamojen rippituolit ja pukuhuoneiden juorupiirit voimissaan.

–  Epätietoisuus ruokkii huhuja, joilla on aina tapana muuntua ja väärien tietojen pohjalta levitetään eripuraista ilmapiiriä. Kyräilyt, väärät tiedot ja arvailut ovatkin usein isossa roolissa jarruttamassa uusia innovaatioita ja ovat positiivistenkin muutosten tiellä, Kivinummi toteaa.

Omakuva-juttusarjassa esitellään erilaisia toimijoita alueelta. Juttusarjan alkuun esittelyssä uusia valtuutettuja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat