Uutiset

Omakuva: Sanna Tähtinen – ”SDP oli minulle luonnollinen valinta”

Rautateiden risteysasema, paperiteollisuuspaikkakunta, Tykkimäen huvipuisto ja Repoveden kansallispuisto. Muun muassa näistä on tunnettu Kaakkois-Suomen vaalipiirin suurin kaupunki Kouvola. Kouvolassa myös demareilla pyyhkii hyvin. SDP on kuudellatoista valtuutetulla Kouvolan suurin puolue. Kevään kuntavaaleissa sosialidemokraattien riveistä valittiin valtuustoon yhdeksän uutta valtuutettua, heistä yksi on 41-vuotias Sanna Tähtinen.

Tähtinen työskentelee osastonsihteerinä Kymenlaakson keskussairaalassa ja pitää puoluevalintaansa luonnollisena työläisperhetaustansa vuoksi.

–  Olen oikeudenmukainen ja suvaitsevainen tasa-arvon kannattaja. Halu vaikuttaa epäkohtiin sai minut lähtemään mukaan kuntapolitiikkaan. Koen SDP:n arvot, oikeudenmukaisuuden ja heikoimmista huolehtimisen erittäin tärkeiksi, Tähtinen kertoo.

Valinta Kouvolan kaupunginvaltuustoon poiki Tähtiselle myös lisää luottamustehtäviä. Ensimmäisen kauden valtuutettu nousi kaupunginhallituksen jäseneksi ja hallituksen edustajana hän on mukana myös aikuisväestön lautakunnassa.

– Haluan olla kehittämässä elinvoimaista Kouvolaa, jossa kuntalaisten hyvinvointi asetetaan päätöksiä tehdessä etusijalle. Eri-ikäisten peruspalveluiden tulee olla kunnossa, hän linjaa.

 

Kouvolan paras puoli on sijainti

Vaikka Kouvola asukasmäärässä onkin koko vaalipiirin väestörikkain, on muuttotappiota koettu myös täällä. Tähtisen mukaan Kouvolan hihassa on useita valtteja, joita hyödyntämällä muuttotappio voidaan kääntää voitoksi.

– Täältä on reilun tunnin junamatka pääkaupunkiseudulle, joten sijaintimme on loistava. Asunnot täällä ovat kohtuuhintaisia moneen muuhun kaupunkiin verrattuna ja liikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset. Vapaa-aikaa voi viettää laadukkaan kulttuurin parissa ja upeita luontokohteita on riittämiin, hän listaa.

Kouvolan työllisyysnäkymiin on vaikuttanut rakennemuutos etenkin paperiteollisuuden osalta. Tähtisen mukaan työllisyyden parantamiseen tulee satsata ja yritysten toimintaedellytyksiä edistää. Hän uskoo Kullasvaaran logistiikka-alueen kehittämisen, Kimolan kanavan vesiväylähankkeen sekä matkakeskushankkeen luovan kaupunkiin uusia työpaikkoja.

Täältä on reilun tunnin junamatka pääkaupunkiseudulle, joten sijaintimme on loistava.

Arkisessa päätöksenteossa esille nousee myös palveluiden tarjonta. Kouvola on pinta-alaltaan laaja kaupunki, vuoden 2009 alusta kuuden kunnan yhdistyminen tuntuu vielä päätöksenteossa.

– Minulle on päätöksentekijänä tärkeää, että koko Kouvola pidetään asuttuna. Tämä edellyttää sitä, että palveluja löytyy muualtakin kuin keskus-Kouvolasta. Tässä ei ole kyse vastakkainasettelusta, myös keskustan kehittäminen on tärkeää.

 

Kouvolasta asukkaiden näköinen kaupunki

Uudelle valtuutetulle vaikuttaminen ei ole vierasta. Kokemusta on karttunut luottamustehtävissä seurakunnassa. Päätöksentekoon Tähtinen kuitenkin kaipaa lisää avoimuutta, yhteen hiileen puhaltamista ja kuntalaisten kuulemista.

–  Meidän päättäjien tulee olla kuntalaisten käytettävissä muutenkin kuin vaalien alla. Kannattaisin esimerkiksi sähköistä foorumia, jossa kuntalaiset pääsisivät kommentoimaan eri toimielinten esityslistalla olevia asioita. Näin päättäjät saisivat arvokasta tietoa ja uusia näkökulmia, ja Kouvolasta saataisiin enemmän asukkaidensa näköinen kaupunki.

Tähtisen osalta luottamustehtävien taakkaa tasapainottaa vapaa-aika perheen parissa. Kouvolan Inkeroisissa asuvaan perheeseen kuuluvat Tähtisen ja hänen puolisonsa lisäksi neljä alaikäistä lasta sekä Tihru-kissa. Myös lukeminen ja lenkkeily ovat keinoja päästä irti arjen pyörteistä.

 

Omakuva -juttusarjassa esitellään erilaisia toimijoita alueelta. Juttusarjan alkuun esittelyssä uusia valtuutettuja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat