Uutiset

Omakuva: Satu-Maria Hietala-Virtanen toivoo päätöksentekoon avarakatseisuutta

Satu-Maria Hietala-Virtanen toivoo, että päätöksenteossa mietittäisiin asioita useammalta kantilta ennen lopullista päätöstä. Kuvassa hän on kotipihalla Lopella.
Satu-Maria Hietala-Virtanen toivoo, että päätöksenteossa mietittäisiin asioita useammalta kantilta ennen lopullista päätöstä. Kuvassa hän on kotipihalla Lopella.
Satu-Maria Hietala-Virtanen toivoo, että päätöksenteossa mietittäisiin asioita useammalta kantilta ennen lopullista päätöstä. Kuvassa hän on kotipihalla Lopella.

Satu-Maria Hietala-Virtanen on kotoisin Hausjärven Oitista. Hän on asunut nyt kymmenen vuotta Lopella ja viihtynyt erinomaisesti. – Olen koulutukseltani lähihoitaja, tällä hetkellä työskentelen alakoulun kuntouttavassa luokassa. Samalla opiskelen yhteisöpedagogiksi.

Hietala-Virtasen perheeseen kuuluvat aviomies ja 13- ja 15- vuotiaat lapset sekä koira. Satu-Maria harrastaa liikuntaa eri muodoissa, leipomista ja sekä kirjallisuutta.

Millainen ihminen on kuntapäättäjäroolin takana?

– En koe että minulla on minkäänlaista kuntapäättäjäroolia. Uskon että juuri tästä syystä minua on äänestetty, että olen aina täysin oma itseni, vahvuuksineni ja heikkouksineni. Olen hyvin ihmisläheinen ja empaattinen, toiset huomioonottava ja rehellinen.

Satu-Mariaa sai kosiskella aika pitkään mukaan kuntapolitiikkaan. Aikaa kului lähes vuoden päivät ja lopulta oma äiti oli se, joka sai pään kääntymään. Satu-Maria mietti asiaa niin pitkään siksi, että ehdokkuus ei ollut hänelle mikään pikku juttu.  – Mietin että jos minut valitaan, onko minusta niin vastuulliseen tehtävään. Lopulta päätin että jos tulen valituksi, lupaan tehdä aina parhaani.

Tuore päättäjä haluaa olla olla avuksi heille, jotka eivät itse tiedä miten asioita voisi viedä eteenpäin. Erityisesti lasten ja nuorten asiat ovat hänelle tärkeitä ja heidän tilannettaan tulisi parantaa entisestään. Kunnan työntekijöiden asiat ovat myös aina olleet hänelle tärkeitä. Hietala-Virtanen on toiminut pari vuotta myös koulunkäyntiavustajien luottamusmiehenä. Vaikuttamisen paikkoja Satu-Maria Hietala-Virtasella on Lopella valtuuston lisäksi kunnanhallituksessa, perusturvalautakunnassa. Ylikunnallisia luottamustehtäviä ovat maakuntavaltuuston jäsenyys ja Hämeen liiton tarkastuslautakunnan jäsenyys.

SDP puolueena on yksinkertaisesti perintöä kotikasvatuksesta, toteaa Satu-Maria.

Keskustellessa kuntapolitiikan keskeisimmästä haasteesta omassa kunnassa, Satu-Maria toteaa olleensa vasta kovin vähän aikaa mukana, mutta jo tällä tiedolla hän sanoo toivovansa avarakatseisuutta ja toisten huomioon ottamista kaikilta kuntapolitiikassa mukana olevilta.

– Teemme kaikki työtä oman kotikuntamme parhaaksi, ja vaikka joskus olemme eri mieltä asioista, toivoisin ihmisten kunnioittavan myös sitä.

Parasta Lopella on Satu-Marian mukaan se, että sinne on helppo tulla ja hyvä asua. Peruspalvelut ovat hyvät ja niiden eteen tehdään koko ajan tosissaan töitä. – Minusta Loppi on niin hieno kunta, että olen itse tämän valinnut perheelleni kodiksi.

Jos Satu-Maria saisi korjata yhden asian päätöksenteossa, hän lisäisi tässäkin avarakatseisuutta, tutustumista eri aloihin ja toimipisteisiin kunnassa, että tiedettäisiin mitä päätetään ja miten se vaikuttaa ihmisiin. Keskusteluja työntekijöiden kanssa ja jalkautumista työpaikoille tarvitaan lisää.  – Tiivistetysti siis mietittäisiin asiaa useammalta kantilta ennen lopullista päätöstä, ettei mentäisi perä edellä puuhun.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat