Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

”On aivan sama, onko vanhuuseläkeikää lainkaan, jos ihmisellä ei ole töitä”

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus suhtautuu hyvin skeptisesti työnantajien uskoon työurien pidentymisestä pelkän eläkejärjestelmän remontilla.

Demokraatti.fi

– On aivan sama, onko vanhuuseläkeikää lainkaan, jos ihmisellä ei ole töitä, josta eläkemaksuja tai -kertymää karttuisi, toteaa Keslogin pääluottamusmies Petri Järvinen.

– Löysät on leikattu pois jo useampaankin kertaan, ja tehoja haetaan lisää vuosittain. Itsekin mietin, kuinka töitä jaksaa mitenkään tehdä tarpeeksi pitkään, kuvaa puolestaan Nokian Citymarketin luottamusmies Anne Nyman kaupan arkea.

Nyman tiivistää eläkeneuvottelut kahteen kysymykseen: miten taataan, että ihmiset voivat ja haluavat jatkaa työssään pidempään, ja toisaalta miten taataan, että ne, jotka haluavat, myös saavat työskennellä pidempään.

– En tunne yhtään myyjää, joka olisi voinut ja saanut jäädä vanhuuseläkkeelle – edeltäjäni tunsi kuulemma yhden, Nyman hymähtää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE