Politiikka

”On hallituksen asia arvioida” – Keskustan Kaikkonen ei suoralta kädeltä kommentoi sote-käännettä

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen ei lähde vielä tässä vaiheessa suoralta kädeltä kommentoimaan kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaan ehdotusta, jonka mukaan soten valinnanvapauden asiakassetelipykäliä katsottaisiin vielä uudelleen ennen lausuntokierrosta.

– On hallituksen asia arvioida, olisiko asiakassetelipykäliä vielä syytä tai mahdollista muuttaa, Kaikkonen totesi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenen ja kokoomuksen eduskuntaryhmässä sosiaali- ja terveyspolitiikasta vastaava  Sarkomaa toivoi aikaisemmin tänään Demokraatin haastattelussa, että asiakasseteleitä koskettavia momentteja katsottaisiin vielä uudelleen ennen lausuntokierrosta vastuuministeri Annika Saarikon (kesk.) johdolla. Hän on ollut asiasta yhteydessä myös kokoomuksen sote-neuvottelijaan, sisäministeri Paula Risikkoon.

– Pitäisi katsoa tarvitseeko pykälää tai perusteluja muuttaa, että esityksen voitaisiin katsoa olevan hyvä kaikissa eduskuntaryhmissä. Pitäisin hyvänä, että tätä selkiytetään, mutta en ryhdy neuvomaan, Sarkomaa totesi.

Sarkomaan mukaan laki on yhä lähdössä lausuntokierrokselle.

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät hyväksyivät viimeisimmän valinnanvapauslakia koskevan sopimuksensa hyvin erilaisissa tunnelmissa. Keskustassa nähtiin esityksessä useita ongelmia, joiden toivottiin ratkeavan lausuntokierroksella.

Sarkomaan mukaan laki on yhä lähdössä lausuntokierrokselle ja tulossa takaisin eduskuntaan aikataulussaan.

– Lähinnä viittaan yhden pykälän muutamaan momenttiin, jossa näyttää yhteisestä tahdosta riippumatta olevan erilaista tulkintaa, Sarkomaa sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat