Ulkomaat

”On hänen aikansa lähteä” – Zimbabwessa iloitaan, Etelä-Afrikka yrittää ratkoa kriisiä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Etelä-Afrikka lähettää Zimbabween delegaation auttamaan maan hallintokriisin ratkomisessa. Etelä-Afrikan hallinnon mukaan sotilas- ja tiedusteludelegaatio matkustaa Zimbabwen pääkaupunkiin Harareen.

Eteläisen Afrikan maiden on määrä pitää hätäkokous tänään Botswanassa Zimbabwen takia. Afrikan unioni kehotti eilen armeijaa vetäytymään ja sanoi Zimbabwen tilanteen vaikuttavan vallankaappaukselta.

Zimbabwen presidentin Robert Mugaben, 93, valtakausi näytti keskiviikkona päättyneen. Armeija on ottanut pääkaupunki Hararen haltuunsa ja laittanut Mugaben kotiarestiin.

Toivomme parempaa Zimbabwea.

Vallankaappaukseen johtanut tapahtumaketju käynnistyi runsas viikko sitten, kun Mugabe erotti Grace-vaimonsa painostuksesta varapresidentti Emmerson Mnangagwan. Tällä Mugaben pariskunta suututti maan turvallisuuspalvelun, jonka entinen johtaja Mnangagwa oli. Presidentistä tai Grace Mugabesta ei ole kuultu mitään armeijan haltuunoton jälkeen.

Robert Mugabe tuli valtaan Zimbabwen itsenäistyttyä Britanniasta vuonna 1980. Monissa zimbabwelaisissa kriisi on herättänyt toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

– Taloudellinen tilanteemme on huonontunut päivä päivältä – työpaikkoja ei ole, sanoi 35-vuotias Tafadzwa Masango.

– Toivomme parempaa Zimbabwea Mugaben aikakauden jälkeen. Olemme iloisia. On hänen aikansa lähteä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat