Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”On hienoa, että paavilla on aikaa suomalaiselle luterilaiselle piispalle” – piispa Laajasalo matkaa Vatikaaniin

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Helsingin piispa Teemu Laajasalo tapaa paavi Franciscuksen perjantaina Vatikaanissa. Laajasalo johtaa valtuuskuntaa, johon kuuluu luterilaisten lisäksi muun muassa asiainhoitaja Isä Marco Pasinato katolisesta kirkosta ja metropoliitta Elia ortodoksisesta kirkosta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta tavata paavi Franciscus. Tapaaminen on osoitus kirkkojemme pitkän yhteisen teologisen työn molemminpuolisesta arvostuksesta. On hienoa, että paavilla on aikaa suomalaiselle luterilaiselle piispalle, Laajasalo sanoo tiedotteessa.

Vierailu on osa ekumeenista rukousviikkoa ja matkan ohjelmaan kuuluvat ekumeeniset jumalanpalvelukset, tutustuminen katolisen kirkon toimintaan ja paavin yksityisvastaanotto. Vierailu Roomassa on perinne jo vuodesta 1985.

Piispa Laajasalon mukaan paavi antaa kasvot katoliselle kirkolle, mutta myös kaikille kristityille.

– Omalla toiminnallaan paavi Franciscus on toiminut uskon, laupeuden ja lähimmäisen rakkauden esimerkkinä meille kaikille. Hän on myös näyttänyt kuinka taitava johtaja voi nopeasti muuttaa yli miljardin ihmisen yhteisöä, hän sanoo.

Piispa Laajasalo vie paaville lahjaksi lahjoituksen Kolumbiassa tehtävään rauhan ja sovinnontyöhön Suomen lähetysseuran kautta.

Matkalla on mukana myös Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores. Kuoroa johtava Hannu Norjanen pitää ilona ja kunniana saada osallistua pyhän Henrikin muistojuhlatilaisuuksiin Roomassa ja olla osa Suomesta matkaavaa delegaatiota.

– Saamme olla samalla esittelemässä suomalaista kirkollista protestanttista poikakuoroperinnettä. Laulamme messussa ja vesperissä laadukasta suomalaista – säveltäjänä muun muassa J. Mäntyjärvi – ja kansainvälistä – muun muassa F. Martin: Messu -a capella kuoromusiikkia. Käymme myös laulamassa laulutervehdyksen Villa Lantessa, Norjanen kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE