Ulkomaat

”On kiva olla kotona” – Floridassa oppilaat ja opettajat palasivat kouluun ensimmäistä kertaa joukkoampumisen jälkeen

Lehtikuva
Surijoita koululla 23. helmikuuta 2018.
Lehtikuva
Surijoita koululla 23. helmikuuta 2018.
Lehtikuva
Surijoita koululla 23. helmikuuta 2018.

Yhdysvalloissa Floridassa Marjory Stoneman Douglasin koulun oppilaat ja opettajat saapuivat sunnuntaina kouluun ensimmäistä kertaa koulussa tapahtuneen joukkoampumisen jälkeen.

Noin puolitoista viikkoa sitten ystävänpäivänä tehdyssä kouluampumisessa kuoli 17 ihmistä. Teosta epäillään 19-vuotiasta koulun entistä oppilasta.

Koulu alkaa maanantaina, mutta oppilaitos piti sunnuntaina vapaaehtoisen orientaatiopäivän. Koululle saapuneet ihmiset lohduttivat toisiaan ja osa vaati nopeita toimia aseväkivallan tunnistamiseksi.

Orientaatioon osallistujat kuvailivat kouluun saapumista pelottavaksi ja musertavaksi.

– Kuvittele, että olet ollut lento-onnettomuudessa ja sen jälkeen sinun pitäisi mennä samaan lentokoneeseen joka päivä ja lentää jonnekin muualle – se ei ole enää koskaan samanlaista, sanoi David Hogg ABC-televisiokanavalle.

Hän on yksi ampumisesta selviytyneistä.

Yksi opettajista kertoo NPR-radiokanavalle, että luokkahuone oli juuri siinä järjestyksessä kuin ampumisen aikaan. Muistivihot olivat jääneet pöydälle ja kalenteri oli edelleen helmikuun 14. päivän kohdalla. Palaaminen oli opettajalle niin kova paikka, että hän lähti pois.

Vaikka kouluun paluu oli monelle rankkaa, se oli myös askel eteenpäin ampumisen jälkeen. Esimerkiksi opiskelija Cameron Kask tviittasi kuvan kampukselta ja kirjoitti: ”On kiva olla kotona”.

Opiskelija Michelle Dittmeier sanoi ABC-uutiskanavalle, että hänen kaikki kaverinsa ovat paikalla, joten hän tuntee, ettei hän ole tilanteessa yksin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat