Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”On selvitettävä, onko eduskunnalle puhuttu totta vai ei” – perussuomalaisilta välikysymys, kokoomus ehkä mukaan

LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

Oppositiopuolue perussuomalaiset tekee tänään välikysymyksen, joka koskee Syyriassa al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta leirille päätyneiden tilannetta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Perussuomalaisten mielestä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) puheet eivät täsmää julkisuudessa olleiden tietojen kanssa.

Perussuomalaisten mukaan täytyy selvittää, ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto puhunut totta aiheesta ja onko hän painostanut ulkoministeriön virkamiestä vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen.

– On selvitettävä, onko eduskunnalle puhuttu totta vai ei. Jos ei, hallitus ja ministeri Haavisto eivät voi nauttia eduskunnan luottamusta, sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä eilen tiedotteessa.

Välikysymys on opposition järein ase.

STT:n tietojen mukaan toinen pääoppositiopuolue kokoomus harkitsee, yhtyykö se perussuomalaisten välikysymykseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää asiasta aamulla ylimääräisessä kokouksessaan.

Nyt-liike lähtee mukaan välikysymykseen.

– Nettiparlamentin enemmistö oli tätä mieltä, perustelee päätöstä Twitterissä nyt-liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Hjallis Harkimo.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi myöhään tiistai-iltana tiedotteessa, että kristillisdemokraatit on lähdössä mukaan välikysymykseen.

Perussuomalaiset järjestää tänään kello 11 eduskunnassa tiedotustilaisuuden välikysymyksestä.

Välikysymys on opposition järein ase, jonka tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus. Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa viidentoista päivän kuluessa.

Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään hallituksen tai ministerin luottamuksesta.

Uutista päivitetty Nyt-liikkeellä klo 9.29.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE