Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

”Onhan tämä poikkeuksellisen kova kehitys” – päivittäistavaran myynti kasvoi kohisten

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Päivittäistavaroiden vähittäismyynti kasvoi kesäkuussa 12,2 prosenttia edellisvuodesta, Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) myyntitiedotteesta selviää.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Onhan tämä poikkeuksellisen kova myynnin kehitys. Tästä näkee kesäkuun osalta sen, että ihmiset ovat kotimaassa ja valmistavat ruokaa kotona, ja pitkälti sen syytä on näinkin kova myynnin kasvu, PTY:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo STT:lle.

Luodon mukaan on yllättävää, että myynnin kasvu päivittäistavarakaupan puolella oli vielä kesäkuussa voimakasta, vaikka myös ravintolat aukesivat kesäkuussa.

– Ehkä siihen voi vaikuttaa se, että kesäkuu oli säidenkin puolesta niin hyvä. Kuluttivatko ihmiset sitten enemmän ruokaa ja grillasivat, Luoto pohtii.

Korona-ajan ostokäyttäytyminen helli myös tavarataloja ja hypermarketteja, koska varsinkin koronakevään alussa ihmiset suosivat enemmän isoja ruokakauppoja.

Päivittäistavaroiden myynti kasvoi kesäkuussa eniten hypermarketeissa, ja kasvua oli yhteensä 15,3 prosenttia vuodentakaisesta.

K-Citymarketin, Prisman, Sokoksen, Tokmannin, Minimanin sekä Stockmannin liikevaihto kasvoi kesäkuussa 14,9 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 700,4 miljoonaa euroa.

Vaatteiden myynti kärsi keväällä.

Luodon mukaan muun muassa kodin ja vapaa-ajan tuotteet ovat korona-aikaan menneet kaupaksi. Esimerkiksi kuntoiluun tai kodin kunnostamiseen liittyvät tuotteet ovat kiinnostaneet kuluttajia.

Vaatteiden myynti on kevään mittaan kärsinyt, ja se on ollut tammi-kesäkuussa yli 20 prosenttia miinuksella. Kesäkuussa se nousi kuitenkin 2,7 prosenttia plussan puolelle.

– Osittain vaikutuksensa on varmaan sillä, että meillä oli niin lämmin kesäkuu, ja ihmiset kävivät ostamassa uusia kesävaatteita, Luoto sanoo.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE