Politiikka

Onko kiistelty uudistushanke pelkkä ”Sannin kotkotus”? Nyt puhuu Petteri Orpo

LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) uskoo, että perhevapaauudistus saadaan maaliin vielä tammikuun aikana.

Grahn-Laasonen kiistää tiedotusvälineissä esiintyneet puheet siitä, että siniset olisivat torpanneet perhevapaauudistuksen etenemisen. Hänen mukaansa neuvottelut jatkuvat tiiviisti hallituspuolueiden kesken ensi viikolla.

– Uudistus on edennyt suunnitellusti. Tässä ei ole ollut mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Päinvastoin, meillä on hyvä keskusteluyhteys Pirkko Mattilan ja Annika Saarikon kanssa, Grahn-Laasonen sanoi STT:lle.

Sosiaali- ja terveysministeri Mattila (sin.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Saarikko (kesk.) edustavat puolueitaan perhevapaaneuvotteluissa kokoomuksen Grahn-Laasosen kanssa.

– Meillä on kirkas tavoite solmia mallista sopu vielä tammikuun aikana, Grahn-Laasonen summasi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) tyrmää sinisten leiristä kantautuneet arviot, joiden mukaan perhevapaauudistus olisi pelkkä ”Sannin kotkotus”.

– Meillä on hyvin laaja näkemys tässä yhteiskunnassa ja työmarkkinajärjestöissä, että perhevapaat pitää uudistaa. Perheet tarvitsevat sen, ja muun muassa naisten työmarkkina-aseman uudistamiseksi sitä tarvitaan, Orpo sanoi toimittajille Helsingissä.

Grahn-Laasosen, Mattilan ja Saarikon ministerityöryhmän oli alun perin tarkoitus saada sovittua uudistuksen päälinjoista vuodenvaihteessa.

Orpon mukaan perhevapaauudistuksen etenemisen verkkaisuus on ollut ymmärrettävää, sillä kyseessä on monimutkainen kokonaisuus, joka pitää toteuttaa tiukkojen taloudellisten raamien puitteissa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat