Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Mielipiteet

Onko luottamusmiehet katoava kansanperinne?

Työnantajajärjestöt ovat murentamassa sopimusyhteiskuntaa.  Metsä- ja teknologiateollisuus ovat jo irtaantuneet yhteisestä neuvottelupöydästä ja näin käynnistäneet vuosikymmeniä jatkuneen konsensuspolitiikan hajottamisen.

Kari Kivinummi

Pohjanmaan Sosialidemokraattien varapuheenjohtaja, Ähtäri

Yleissitovat työehtosopimukset tuntuvat olevan myrkkyä työnantajille ja ne pyritään romuttamaan.  Jokainen voi miettiä, mitä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Pentikäinen tarkoittaa tällä tärkeällä työelämäuudistuksella. Hänen mukaansa liitoilta otetaan valta pois, siirretään sopiminen konsernitason työpaikoille tai jopa suoraan neuvotteluihin yksittäisten työntekijöiden kanssa.

Millä taataan pienten työpaikkojen tai yksittäisen työntekijän ymmärrys ja uskallus toimia tasavertaisena kumppanina sopimusta tehdessä, jos luottamusmiestä ei ole? Miten käy muiden yhdessä tehtyjen järjestelmien kanssa, esimerkiksi työttömyys- ja eläketurvan kanssa? Onko tässä alku koko hyvinvointiyhteiskuntamme vaarantamiselle?

Vuonna 2016 EK ilmoitti tuposta luopumisesta, onko seuraava askel liittokohtaisista sopimuksista irtautuminen lähivuosina? Yhdessä sopien on varmistettu työrauha tietyksi ajaksi eteenpäin – miten tulevaisuudessa. Selviävätkö konsernit tai yksittäiset työpaikat tästä haasteesta?

Minun mielestäni tässä tarkoituksena on heikentää ay-liikkeen voimaa ja päätösvaltaa. Jos tällä yritysten kilpailukykyä parannetaan, voi se pahimmillaan tarkoittaa palkkojen alentamista. Nytkin työehtosopimukset mahdollistavat paikallisen sopimisen ja tätä on tehty vuosikaudet hyvällä yhteisymmärryksellä.

Luottamusmiesten saaminen pienille työpaikoille on aina ollut haastavaa, jopa mahdotonta. Syitä kysyttäessä on vastaus useimmiten pelko oman työpaikan menettämisestä ja leimautumisesta työnantajan silmissä. Itsekin luottamusmiehenä toimivana en ole koskaan ymmärtänyt tällaisia työnantajia. Jos työantajat huutavat suureen ääneen paikallisen sopimisen perään, niin luottamusmiehet ovat tähän tehtävään paras mahdollinen linkki työnantajan ja työntekijöiden välillä.

Sopiminen vaatii osaamista ja tietoa – luottamus saavutetaan yhdessä neuvottelemalla, ei sanelemalla.  Tänä päivänä on tämänkin asian oivaltaneita työnantajia. Ilman työantajalta tulevaa informaatiota, paikallista sopimista ei pystytä neuvottelemaan. Pahimmillaan yksittäisiä työnhakijoita syrjitään, jos palkka ja työehdot eivät kelpaa. Karenssin pelossa työnhakija suostuu huonoihinkin työehtoihin. Tälläkö sitä kilpailukykyä ja työpaikan hyvää henkeä nostatetaan?

SDP on aina ollut aito työväenpuolue. Meidät on opittu tuntemaan työtä tekevän ihmisen tukena ja turvana. Olemme puolueena yhdessä ay-liikkeen kanssa rakentaneet hyvinvointiyhteiskuntaa. Jäämmekö tässä vain seuraajan rooliin?

 

Kirjoittaja on Pohjanmaan sosialidemokraattien varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Ähtäristä.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE