Politiikka

”Onko tämä hallituksen sokea piste?” – RKP:n Henriksson kyseenalaisti hallituksen talouspolitiikan kivijalan

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi tänään hallituksen kehysriihen tuloksia puivassa eduskunnan lähetekeskustelussa pitävänsä hyvänä, että julkinen talous lähivuosina saavuttaa tasapainon ensimmäistä kertaa vuonna 2008 alkaneen talouskriisin jälkeen.

– Mutta jos katsomme asiaa pidemmällä aikavälillä, huomaamme, että kansantalouden tulevaisuudenkuva ei olekaan niin ruusuinen kuin mitä tässä on maalailtu, hän kuitenkin lisäsi.

Henriksson muistutti, miten merkittävä osa hallituksen arsenaalista tulevaisuuden kestävyysvajeen tasapainottamiseksi perustuu siihen, että voimme seuraavan kymmenen vuoden aikana hillitä kustannusten nousua kolmella-neljällä miljardilla sosiaali- ja terveydenhuollossa.

– Hyvä hallitus, hyvät keskustaministerit, onko tämä hallituksen sokea piste? hän kysyi.

Henriksson muistutti, että hyvin harva uskoo, että sote-uudistus oikeasti johtaa kustannussäästöihin. Päinvastoin hyvin suuri osuus siitä, mitä asiantuntijat ovat esittäneet julkisesti, osoittaa, että kustannukset nousevat.

– Sen takia tämä on megaluokan kysymys – kysymys kolmen-neljän miljardin aukosta talouspolitiikan kivijalassa. Emme tarvitse sote-uudistusta, joka lisää byrokratiaa ja hallintoa, vaan tarvitsemme uudistuksen, joka tarttuu lääkärin ja yhdenvertaisen hoidon saatavuuteen liittyviin puutteisiin, joita meillä tänä päivänä on. Vielä on aikaa tehdä järkevä uudistus, Henriksson sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat