Kotimaa

Onnettomuustutkintakeskus: ”Tasoristeysturvallisuus ei ole Suomessa hyvällä tasolla”

Lehtikuva
Lehtikuva

Viestintäpäällikkö Sakari Lauriala Onnettomuustutkintakeskuksesta sanoo, että Raaseporin onnettomuuden alustava tutkinta on alkanut välittömästi.

– Turvallisuustutkinnan tekeminen kestää noin 6–12 kuukautta. Paikkatutkintaryhmä on näillä hetkillä, ellei ole jo saapunut, tänne onnettomuuspaikalle. Paikkatutkintaryhmän koko on viisi henkilöä, Lauriala sanoi tiedotustilaisuudessa Raaseporissa puolenpäivän jälkeen torstaina.

Onnettomuuden syitä on mahdotonta nimetä tässä vaiheessa.

– Ne kuuluvat turvallisuustutkinnan perustyöhön. Selvitämme perusteellisesti, juuri myöten, miksi ja miten näin pääsi tapahtumaan.

Tutkinnasta johdetaan Laurialan mukaan turvallisuussuosituksia, joiden tavoitteena on turvallisuuden parantaminen ja vastaavien tragedioiden estäminen.

– Yleisesti voi todeta, että Onnettomuustutkintakeskus on vuosien varrella tehnyt kymmeniä tasoristeysonnettomuustutkintoja. Viime vuosien aikana olemme muun muassa tehneet laajoja teematutkintoja kymmennistä tapauksista. Yleisellä tasolla voi todeta, että tasoristeysturvallisuus ei ole Suomessa hyvällä tasolla, ja siinä on paljon parannettavaa.

Raaseporin aamuisessa rajussa tasoristeysonnettomuudessa on kuollut neljä ihmistä, joista yksi oli matkustajana junassa Turmapaikalla satoi lunta ja tiet olivat sohjoisia, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Puolustusvoimien mukaan tasoristeyksen alueella oli kaksi ajoneuvoa, ja juna osui niistä yhteen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat