Mielipiteet

Onnistunut vuosi ja ansaittu joululepo

Pohjanmaan sosialidemokraattien vuosi on ollut onnistunut. Tapahtumien osalta se on ollut kaksijakoinen. Helmikuun alussa pidetyn puoluekokouksen jälkeen kevät keskityttiin kunnallisvaaleihin, jotka työllistivät jälkitoimineen piiriä ja aktiiveja kesään asti. Syyskaudella on keskitytty rakentamaan uutta ja valmistautumaan tuleviin koitoksiin.

Puoluekokous sujui Pohjanmaan piirin osalta odotusten mukaisesti. Säilytimme paikkamme puoluehallituksen pöydän ääressä ja kokous sujui hyvähenkisesti alusta loppuun. Puoluekokous teki tärkeitä poliittisia päätöksiä mm. sosiaaliturvan ja koulutuksen uudistamisesta, eläkeläisköyhyyden vähentämisestä ja taloudellisen eriarvoisuuden kitkemisestä. Kokouksen antamista eväistä on vielä paljon ammennettavaa niin eduskuntaryhmän kuin kuntien valtuutettujemme työhön.

Kuntavaaleissa saavutimme hyvän tuloksen. Suuressa kuvassa säilytimme Pohjanmaalla asemamme. Monissa kunnissa tehtiin hieno vaalityö ja tulos. Ähtärissä tehtiin selvästi suurin nousu ja Kaskisissa on edelleen vaalipiirin korkein kannatus. Vaasa oli Suomen yliopistokaupungeista toinen, jossa SDP:n kannatus nousi näissä vaaleissa.

Vaalien jälkeen käytiin neuvotteluihin ensin muiden puolueiden kanssa ja sen jälkeen oman puolueen sisällä. Piirimme erikoisuus on toimiminen kolmessa maakunnassa, mikä tarkoittaa kolmia erilaisia neuvotteluja samalla, kun valmistaudumme kolmeen erilaiseen sote- ja maakuntauudistukseen. Kiitos rakentavan yhteistyön olemme jatkossakin hyvin edustettuina eri kuntayhtymien puheenjohtajistoissa kaikissa kolmessa maakunnassa.

Syksyn koittaessa suurimman työn on vaatinut syyspiirikokouksen hyväksymän Pohjanmaan sosialidemokraattien poliittisen ohjelman (Linkki ohjelmaan) valmistelu. Maakuntavaalien siirtymisen myötä kolme maakunnallista vaaliryhmää laativat oman maakuntansa kehittämiseksi tavoitteita, jotka koottiin ensimmäistä kertaa yksiin kansiin. Ohjelma toimii politiikan ohjenuorana ja selkänojana tulevina vuosina.

Kuntavaalien jälkeen koottiin myös pitkästä aikaa yhteen puolueeseen hiljattain liittyneet sekä kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla olleet uudet ihmiset. Tällä joukolla on tarkoituksena kehittää uusia tapoja toimia ja vaikuttaa yhteiskuntaan, mutta myös puolueeseen. Pohjanmaalla oli jälleen korkea nuorten ehdokkaiden osuus vaaleissa ja nuoria nostettiin eri puolilla vaalipiiriä hienosti esiin syksyn luottamushenkilövalinnoissa niin kunnissa kuin puoluejärjestöissä.

Kaiken tämän ohella Pohjanmaalla on pyörinyt piirin aktiivinen koulutustoiminta, aluetilaisuudet sekä puolueosastojen toiminta, joihin olemme kutsuttuina osallistuneet myös toiminnanjohtajan kanssa. Toimintaamme kehitetään jatkuvasti, mutta monessa asiassa kelpaamme esimerkiksi muulle Suomelle. Suuri kiitos siitä kaikille jäsenille ja aktiiveille sekä piirin toiminnanjohtaja Johanna Autiolle.

Onnistuneen vuoden jälkeen olemme ansainneet joulurauhan ja levon. Pohjanmaan sosialidemokraattien puolesta toivotan rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat